Напишете дума/думи за търсене

Бебешки колички на три или на четири колела – какво да изберем

Източник: Pixabay

Марките и стиловете бебешки колички са наистина много и може би най-объркващ за родителите е изборът между три и четири колела. Научете какви са плюсовете и минусите на всеки от вариантите, преди да решите какво да купите за малкото си съкровище.

Предимства на триколките

Триколесните бебешки колички стават все по-популярни и това не е изненадващо – те имат своите несъмнени предимства. Обикновено триколките имат доста по-големи задни колела, които дават стабилност и не позволяват количката да се преобърне. Това в същото време осигурява и по-голяма маневреност и по-лесно управление, включително по неравен терен или с една ръка. Така че, ако имате нужда от количка, с която лесно да се провирате в тесни пространства, да носите чанти, да държите детето или дори да тренирате джогинг, докато се разхождате, това е подходящ вариант за вас.

Видове бебешки колички с три гуми

Дори и само при количките с три колела има големи разлики в дизайна. При някои модели гумите са плътни и пълни с пяна, при други са надуваеми, пълни с въздух.

Плътните гуми друсат повече и се управляват малко по-трудно, но пък нямат нужда от никаква поддръжка и не се пукат. Те са добър вариант за разходки по равни терени и са особено подходящи за бебета, които спят по-лесно при друсане (да, има и такива!).

Гумите с въздух са по-добри, ако се разхождате сред природата или по разбити тротоари. Но може да се наложи от време на време да ги помпите, а при спукване ще трябва да ги ремонтирате.

Недостатъци на бебешките колички с три гуми

Основен недостатък на триколките е по-високата им цена. Освен това често са доста обемисти и неудобни за превозване в багажника на автомобила.

Бебешки колички с четири колела

Няма спор, че бебешките колички с четири колела са като цяло по-стабилни и е почти невъзможно да се преобърнат, без значение колко е тежко детето и колко активно се върти. Ако смятате да използвате количката като основно средство за придвижване с бебето, стабилността е важна за вас.

Друго несъмнено предимство е, че четириколките са значително по-евтини. Освен това се сгъват по-добре и заемат по-малко място в багажника на автомобила, както и при съхранение у дома. Ще откриете също така, че е много по-лесно да намерите аксесоари за колички с четири колела – чадъри, поставки за чаши, сенници, кошници, покривала и прочие.

Недостатък при тях е, че нямат голяма маневреност. За да направите завой на гумите, ще ви е нужно повече място, отколкото с триколката, и това понякога може да ви затрудни, особено по тесни пътища или сред тълпата.

X