Напишете дума/думи за търсене

Скритата пластмаса у дома - 4 неща, от които да се отървем веднага

Разбира се, невъзможно е напълно да се отървете от пластмасата. Този материал е дори там, където не подозирате.
Освен обичайната, видима за нас пластмаса, има и друга версия на този материал - скрита, която дори може да се съдържа в храната.
Какво трябва да спрете да използвате в ежедневието, ако искате да сте здрави?

1. Чаени торбички
Те съдържат „скрита“ пластмаса и то на две места едновременно. В самите торбички има незначително количество пластмаса, за да могат те да запазят формата си в гореща вода. За да се предпазите и да намалите до минимум отпадъците, купувайте чай в безопасна опаковка, а най-добрият вариант е насипен чай.

2. Чаши от хартия
Ако чашите бяха направени само от хартия, те незабавно щяха да изтекат. Тънък слой пластмаса се използва за покриване на повърхността на хартията, така че чашите да са трайни и да не се намокрят под въздействието на горещи напитки. Вместо такива чаши е по-добре да използвате термо чаши или бутилки за многократна употреба.

3. Кърпички за еднократна употреба
Да, тези кърпички съдържат пластмаса и няма значение какво сте купили - хигиенни, антибактериални, детски и други. Вместо салфетки е по-добре да използвате малки парчета естествен плат, тази опция ще бъде полезна за бебешката кожа.

4. Цигарени фасове

Всеки от нас знае за опасностите от тютюнопушенето, но малцина са наясно, че цигарените филтри съдържат неразградима пластмаса. Веднъж попаднали на земята, фасовете рано или късно ще проникнат в подпочвените води и един фас ще бъде достатъчен, за да отрови четири литра вода. Т

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X