Напишете дума/думи за търсене

5 съвета при избор на детска триколка

Източник: Pixabay

Децата растат неусетно, а с напредването на възрастта голяма част от вълненията им са свързани с мобилност. Преди да се усетим, те ще са готови за забавления на три колела. Чрез своите двигателни умения, малките откриват начин да се движат и да опознават света. Точно за това няма нищо по-практично от детска триколка както за момиче, така и за момче. 

Ако все още търсим адаптивна детска играчка на три колела, за да могат малките ни да се научат да карат колело, да изразходват своята енергия и да се забавляват, то тези 5 съвета при избора, ще са ни от помощ.

Какви видове детски триколки има?

  • За бутане - те са подходящи за деца от 6 до 36 месеца. Малките играят в седнала позиция, като сами се избутват назад или напред, по този начин развиват своята мобилност. Някои от тях са и свирещи или светещи, което още повече ги забавлява.
  • За каране - този вид зависят от възрастта на нашето дете. За по-малките се предлагат бебешки триколки с комфортна седалка, някои дори имат и опция сън или по-легнало положение. За децата над 4-5 години може да разгледаме такива с педали, които нямат родителски контрол.
  • С родителски контрол - те са много удобни за родителите, имат сгъваема опция, и по този начин не заемат много място у дома.

За какво да внимаваме при избора на триколка за бебе?

Понякога малките трудно пазят равновесие и затова закупуването на стабилна и ниско разположена играчка на три колела гарантира, че вероятността да паднат е по-малка. По-голямата предна гума позволява да имат по-голяма стабилност и предотвратява всякакъв неприятен инцидент. 

Дръжката за бутане от родителя и кормилото ни позволяват лесно да управляваме детето, докато то не се научи да върти педалите само. Носенето на детска предпазна каска е голям плюс, който считаме за задължителен! Качеството и видът на материала, който се използва при изработката, също трябва да бъде взето под внимание.

Трябва да се уверим, че използваният материал е безопасен и предпазва малките от всякакви кожни или здравословни неразположения. Освен това съставът, използван за гуми, седалки, подложки за краката и дръжките, трябва да бъде изработен от гладък материал с фина обработка, което прави детското колело безопасно. Това са най-важните фактори, за които, ако внимаваме, ще се сдобием с идеалния продукт.

Каква триколка да изберем?

Децата могат да се забавляват и развиват с триколки от 6 месеца до 5-6 годишна възраст. Трудно е да се каже коя е най-добрата детска играчка на три колела. Включват се много фактори, поради които е трудно да се каже коя от всички е най-подходяща. Искаме триколка, която да е издръжлива, но и достатъчно лека, за да може детето ни да я носи лесно. И все пак основното нещо, което трябва да вземем предвид, е безопасността. Повечето детски играчки на три колела са с размери за най-малките деца, така че най-важното за което трябва да се уверим, е че краката им могат да достигнат педалите. Някои модели включват регулируема седалка, за да могат да се возят и когато пораснат. Детските триколките се предлагат с безброй функции, които със сигурност ще ни накарат да се поколебаем кой модел да изберем. Нека да не ни бъде фактор само цветът, а да обърнем и внимание на седалката, сенника и височината.

Как да изберем триколка за близнаци?

Когато пазаруваме продукти за близнаци, искаме най-доброто – в двойни пъти. Нека помислим от какви характеристики ще се нуждаем. Лесна и лека за сгъване и съхранение, която би ни била по-удобна. Да помислим дали ще имаме ли нужда от кошница за багаж, отпред или отзад, все пак при близнаците багажът е два пъти по-голям. Капацитетът на теглото също е важен, когато ще се возят две деца. 

  • Ключови думи:
X