Напишете дума/думи за търсене

Българка 8 години в робство, изкара € 4 млн. за сводника

Тя мечтаеше да стане пианистка, но травма преобърна живота й. Риск семейството й да остане на улицата, я прати в Нидерландия. Там, за да спаси близките си, изработи 4 милиона евро. Но не успя да похарчи нито цент от тях. Цялата сума прибра сводникът й. Беше началото на XXI век. В Европа. В голям нидерландски град. Но той успяваше да я държи в сексуално робство. Трябваше да приема между 20 и 30 клиенти. Всеки ден. Без почивка. Спеше по 5 часа в денонощие, а родителите й смятаха, че чисти апартаменти в Испания. И така 8 години… Докато избяга и стана защитен свидетел на нидерландската полиция. За да оцелее и започне нов живот - с ново име и пазен в тайна адрес.

Това е истинска история. История за дългове и безизходица. История за алчност и насилие. История за сводник и жертва. История за откраднати мечти и 8-годишно робство. Срещнах я за първи път през 2013 година, а 5 години по-късно в Нидерландия заснехме драмата на живота й. “Повече никога не искам да разказвам тази история” - ми каза накрая - “8 години робство” - документален филм на разследващия журналист Слави Ангелов II част за защитени свидетели - от 18,30 часа, Нова Нюз, неделя (15 август).

Гласът на разказвача, който ни води в историята в документалния филм, е на актьора Христо Шопов.

Всички снимки в документалния филм на проститутките на витрините, както и мястото, където се разиграва драматичната история, са автентични.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X