Напишете дума/думи за търсене

Кръгли маси за трапезария: предимства и недостатъци

Този тип маса не излиза от мода, но имате предвид, че кръглите маси за трапезария освен някои големи предимства, имат и няколко недостатъка.
Ще започнем с най-положителните аспекти около кръглата маса за хранене.

Предпочита малки пространства
Малката стая изисква добро разпределение на мебелите и необходимите елементи, за да се възползвате максимално от пространството, което имате.

Ако това е вашият случай, кръгла маса за хранене е това, от което се нуждаете. Тя осигурява гладка форма и елиминира ъглите, като придава по-добър външен вид на пространството като цяло.

Насърчава разговора
Тук центърът на масата се превръща в място за среща - нещо, което не се случва с правоъгълни маси, където фокусът е върху този, който оглавява масата.
Освен това, когато някой до вас на правоъгълната маса говори, за да го слушате по-добре, вие неминуемо ще обърнете гръб на човека, седнал от другата ви страна.

Улеснява включването на допълнителни места за сядане
Въпреки че пространството пак може да е малко сгъстено, има по-малко усещане за пренаселеност, отколкото при правоъгълна маса.

Недостатъци на кръгли маси за хранене

Имайте предвид краката и опората на основата
Традиционните кръгли маси за трапезария с четири поддържащи крака могат да представляват проблем, когато искате да добавите още столове.
Също така, ако сте избрали такава с пиедестал, уверете се, че е достатъчно стабилен. Не искате масата да започне да се клати и да се движи, когато се храните.

Не може да присъедините друга маса
Единственото решение при повече гости е да се добавят допълнителни столове, доколкото диаметърът на масата позволява. За разлика от квадратните или правоъгълните маси, не може да залепите кръгла маса за трапезария към друга маса със същата форма и да гарантирате, че всички седят удобно.

Те не изглеждат добре, когато са разположени твърде близо до стените
Ако има особен недостатък на кръглите маси за трапезария, това е, че те не изглеждат добре, когато са разположени до стена. Идеалната позиция е вашата кръгла маса за хранене да бъде отделена и централна, за да определите и балансирате пространството.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X