Напишете дума/думи за търсене

Идеи за кухня в панелка (галерия)

Снимки trizio

Старите панелни жилища се отличават с това, че кухните в тях не са особено големи и най-често играят ролята и на трапезария. И ако няма възможност да се присъедини лоджия или да се премахне преградна стена и пространството да се отвори към дневната, се налага собствениците да се справят в наистина ограничена квадратура.

Затова разполагането в нея на всички необходими уреди и мебели следва да се направи умело с цел усвояване на всяко кътче. Ъглите са от особена важност и при по-смелите решения може мивката да бъде разположена именно в ъгъла на плота. Иначе ъглова мебел за сядане е чудесно решение, още повече, че под седалките може да се обособи място за съхранение. Ако обаче площта е съвсем минималистична, е по-разумно да се разчита на подвижни мебели, като сгъваеми маси и столове или такива, които се изваждат от шкафовете.

Обърнете внимание на пространството под прозореца! Може пък да е най-удачно там да направите малък плот, който да замени масата за хранене. А защо не и въпросният плот да се спуска надолу към стената, когато не се ползва? Цветовата гама обичайно трябва да е по-светла заради визуалния ефект на разширяване на пространството. Но все пак най-важно си остава комбинирането с вкус, включително на принтове, текстури и размери. Ето 17 примера, които ще ви подскажат как да преобразите малката кухня в панелка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X