Напишете дума/думи за търсене

Как котката спасява куцащата връзка

Според проучване на една от водещите марки за животинска храна и Института за изследване на човешките и животински отношения, котките могат значително да укрепят романтичните връзки и да помогнат на обожавания си собственик с неговия партньор.
Експертът по връзки и автор на „Той просто не е твоят тип (и това е хубаво нещо)“ Андреа Сирташ споделя защо според нея любителите на котки и собствениците на животни като цяло имат по-голям шанс да намерят любов.

„Документирано е, че домашните любимци обикновено озаряват настроението ни всеки ден“, казва Сирташ. „Погалването на котката може да понижи кръвното налягане и да намали кортизола - наричан хормон на стреса. Това щастие се проектира върху лицата ни, а това може да ни накара да изглеждаме по-привлекателни, така че котката ви дори може да ви помогне да спечелите някои точки в графата за външен вид. Качествата, които домашните любимци могат да проявят у хората - да бъдат по-щастливи, по-спокойни и по-присъстващи в настоящето, са полезни за въвеждане на нови взаимоотношения с хората“, казва Сирташ.

За тези, които вече имат половинка, споделянето на любов към домашния любимец може да засили още повече връзката
„Когато имате домашен любимец, вие и вашият партньор трябва заедно да се грижите за животното. В крайна сметка, то е част от семейството“, казва Сирташ. Това може да бъде обединяващо за двойката.

„Всяко упражнение, което насърчава хората да си сътрудничат, от грижата за котка до съвместното решаване за обновяване на дома, насърчава комуникацията и съвместната работа като екип - което може да бъде добър рестарт на отношения. Вашата споделена любов към вашата котка могат да помогнат за укрепването на връзката ви, позволявайки и на двамата да инвестирате в грижите за животното и да запазите домакинството си непокътнато.“

Въпреки че всичко това е добра новина за любителите на домашни любимци, котките също могат да бъдат основен нарушител в някои ситуации.

Споменатото по-горе проучване установява, че 13% от анкетираните домакинства с чувствителност към котешки алергени е трябвало да избират между котката и връзката си. 12% от тях съобщават, че не живеят с партньора си заради котешки алергени, а 11% са прекратили връзка поради това.

Що се отнася до реалността, че не всеки харесва котки, със или без алергени, Сирташ обезкуражава хората да се опитват да поддържат връзка въпреки разликата в интересите.


„В този случай човекът, на когото сте попаднали, е малко вероятно да ви допадне“, казва тя за потенциални партньори, които не показват любов към вашия домашен любимец, „Ако някой не може да се среща с вас, защото обичате котката ки, той или тя вероятно не споделя вашите ценности."
Самотните мъже и жени не се отдават на грижи и обич към своите домашни любимци поради липса на избор. Всъщност мнозина са предпочели да дадат приоритет на своите домашни любимци и собствените си желания пред преследването на безсмислени връзки.

„Днешната жена без партньор, която притежава котка, не е самотна или луда котколюбителка - казва Сирташ. - Най-общо казано, грижата за котка показва, че оценявате грижата за някого, независимостта и гушкането - страхотни качества, които трябва да намерите в потенциален партньор!”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X