Напишете дума/думи за търсене

7 книги, които ще ни помогнат да станем по-щастливи

Към какво се стремя? Как да се реализирам в живота? Какво е по-важно: кариера или семейство? Ние задаваме хиляда такива въпроса и всички мечтаем за щастие.

Предлагаме ви ценна селекция от книги, които ще дадат отговори на трудни въпроси. Които ще ни накарат да осъзнаем какво влагаме в концепцията за щастие, как да постигнем мир със себе си и на какво да се радваме.

"Голямата магия" от Елизабет Гилбърт
Идеята има ли срок на годност? Защо понякога едни и същи открития се правят едновременно от напълно непознати? Кое е по-изгодно - оригиналност или автентичност? Американската писателка Елизабет Гилбърт обмисля тези и други въпроси за творчеството. Тя е уверена, че всеки има интересни идеи и в книгата си тя предлага начини да ги реализира и да стане по-уверени в себе си. Авторът вижда ключа към щастието в творческата самореализация.


„Икигай. Смисълът на живота на японски" Кен Моги
Японският учен Кен Моги казва, че неговата мисия е „да реши така наречения проблем с ума и мозъка“. В своята книга той говори за древната философия на икигай, която помага да се направи животът по-осъзнат и пълноценен. Благодарение на неговото изследване ще разберете не само аспекти на мирогледа на японците, но и ще научите много интересни факти за Страната на изгряващото слънце и може би ще разкриете тайната на дълголетието и духовната хармония на нейните жители.

"Навикът да бъдеш щастлив" от Алекс Байху
„Ако възнамерявате да станете щастливи, тогава е важно да разберете, че това е просто навик - променяйки го, ние променяме целия свят“, казва Алекс Байху, учител и автор на книги за саморазвитие и изучаване на чужди езици. В 33 глави на книгата си той говори за основните принципи на саморазвитието и споделя изпробвани техники за това какви добри навици трябва да придобиете, за да промените живота си към по-добро.

"Даото на живота" от Ирина Хакамада
Лекторката, писателката и общественикът Ирина Хакамада създава истинска книга за ежедневната мъдрост на съвременния човек. Тя ви помага да погледнете по различен начин на отношението си към кариерата, любовта, приятелството, самореализацията, парите... Авторът споделя и личния си опит за намиране на своето място в света и начини за постигане на плановете си. Перфектно повдига настроението ви и вдъхновява нови постижения.

"Книга на радостта" Далай Лама XIV, архиепископ на Кейптаун Дезмънд Туту от Дъглас Ейбрамс
Известният журналист Дъглас Ейбрамс има невероятен късмет: двама големи духовни водачи на нашето време го канят на приятелската си среща. В продължение на няколко дни Далай Лама и Дезмънд Туту споделят личен опит, философстват и се шегуват. И по-късно се появява тази невероятна книга, в която всеки ще намери отговори на важни въпроси, утеха, подкрепа и вдъхновение.

"Хормони на щастието" от Лорета Бройнинг
Всички знаем, че допаминът, серотонинът, окситоцинът и ендорфинът са хормони на щастието. Но как те работят и може ли да им бъде повлияно? Професорът от Калифорнийския университет Лорета Бройнинг обяснява ясно как химията на мозъка влияе върху настроението ни и предоставя ясен 45-дневен план за формиране на нови модели на поведение, които ще подобрят благосъстоянието и живота.

„Формула на щастието. Нищо + нещо = всичко" от Нийл Пасрич
„Щастливите хора нямат най-доброто. Те сами правят всичко по-добро“, казва Нийл Пасрич, възпитаник на Харвардското бизнес училище и треньор за личностно развитие. В книгата си той разказва подробно как е забелязал, че в стремежа си към успех забравяме за мечтите. Авторът говори за търсенето на щастие и предлага няколко рецепти, които ще ви помогнат да направите повече, да бъдете по-малко нервни и да намерите хармония.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X