Напишете дума/думи за търсене

Научете децата на безопасност на движението с тези 3 видео урока

Когато децата са малки, те възприемат най-лесно, бързо и ефективно новите знания и умения през визуални източници. Ако сте родител на малко дете, със сигурност сте забелязали, че то е склонно да имитира любимия си анимационен герой. Възползвайте се от това доверие на малките към техните герои, за да го научите навреме на полезни и важни за него неща. Например да се придвижва безопасно по улиците и да познава правилата на движение.

Любимото на всички деца мече TEDI миналата есен се зае да обърне внимание на всички свои почитатели на правилата на движение. След успешното си първо издание образователната кампания „Пресичам безопасно с TEDI” се завръща с пълна сила и с още по-приятни емоции за малките фенове.

Филмчетата са интерактивни и са в три части, като по един прекрасен и вълнуващ начин учат децата какво трябва да бъде правилното поведение на пътя в техните основни роли като участници в движението – на ПЕШЕХОДЦИ, ПЪТНИЦИ и ВОДАЧИ. Мултимедийните материали са разработени съвместно с експерти от МОН и с инспектори от отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР. Чрез тези уроци учениците от първи, втори и трети клас ще усвоят как безопасно да пресичат улици, да пътуват в автомобил и да управляват велосипеди и тротинетки.

Идеята за създаването на виртуалния урок се заражда през миналата година, когато в периодите на изолация и дистанционно обучение движението на децата в динамичната градска среда беше ограничено и много от правилата за безопасност се оказаха в голяма степен забравени. Затова при завръщането след лятната ваканция, с настъпването на новата учебна година, е време децата да си припомнят как да се придвижват според правилата на пътя.

Училищата, които ще се присъединят към инициативата, тази година се увеличават от 30 на 40. Предстои мечето TEDI отново да „посети“ виртуално класните стаи на деца от първи до трети клас, за да им покаже най-важните правила за безопасност на движението. Освен ученици от София, Пловдив, Варна, Бургас, Ловеч и Велинград, тази година за първи път ще се включат и деца от Русе, Стара Загора, Хасково и Благоевград.

Инициатор на кампанията е производителят на любимите плодови напитки и зърнени закуски на малчуганите „Тимбарк България“, част от „Маспекс“. Институционални партньори за втора поредна година са Министерство на образованието и науката и Министерство на вътрешните работи – Пътна полиция.

X