Напишете дума/думи за търсене

8 опасности от връзка с емоционално недостъпен човек

Животът има забавен начин да ни накара да работим за това, което искаме. Докато живеем, всички ние се сблъскваме с препятствия и трудности, които формират човека, който сме днес. За съжаление, много хора стават жертва на нещата, които са им се случили, вместо да отделят време да се излекуват и да растат. Често пренасяме тези неща в нашите взаимоотношения.

Срещате ли се с някого, който казва, че ви обича, но никога не усещате тази любов? Струва ли ви се, че той е емоционално недостъпен?

Кои са 8-те опасности от това да имате връзка с емоционално недостъпни хора?

1. Те ви подвеждат
Емоционално недостъпните хора имат много високи стени и здраво охраняват сърцето си, но все пак се радват на общуване. Те ви държат близо, за да задоволят техните нужди, но когато става въпрос за задоволяване на вашите, няма да ги намерите никъде. Те ще окичат с титлата приятелка, но всичко свършва дотам.

2. Времето не променя нищо
Колкото повече инвестирате в емоционално недостъпен човек, толкова повече се надявате, че като мине известно време той ще бъде готов да се ангажира. Проблемите с ангажиментите в дадени взаимоотношения не се лекуват с времето. Те ще се излекуват само когато емоционално недостъпният човек реши да се справи с тях. Вие няма да го поправите.

3. Не се страхуват да ви загубят

Във връзка с емоционално недостъпен човек вашата стойност няма да бъде оценена. Влагате много повече усилия в отношенията, отколкото получавате в замяна. Емоционално недостъпните хора нямат способността да инвестират силни чувства в другите. Те се радват на вашата компания и искат да сте наоколо, но ако ги напуснете, това няма да ги опустоши.

4. Всичко трбва да се случва навреме
Вашият график трябва да се вписва в техния график. Емоционално недостъпните хора ви уведомяват кога е удобно за тях и трябва да се приспособите. Те не вземат предвид чувствата ви, когато правят други планове или отменят вече съществуващите.


5. Те са егоисти
Емоционално недостъпните хора ви използват, за да запълнят пространството. Те ви убеждават, че каквото и да правите за тях, вие наистина го правите за себе си. Те изясняват нуждите си, а вашите нужди не са приоритет.

6. Те не могат напълно да се ангажират
Емоционално недостъпните хора ви карат да се чувствате сякаш връзката ви отива нанякъде, а това ще ви кара никога да не предприемете следващата стъпка. Те продължават отношенията, докато те работят за тях, но всъщност не виждат бъдеще с вас. В една минута те ще говорят за идните ви десетилетия заедно, а в следващата ще ви кажат, че не са готови връзката да стане толкова сериозна.

7. Те не са в състояние да обичат истински
Истинската любов се случва, когато двама души са най-уязвимата версия на себе си и все още се обичат. Вие ще бъдете единственият уязвим човек във връзка с емоционално недостъпен човек. Той ще прави неща, които ви карат да се чувствате обичани на повърхността, но няма да ви даде това, от което се нуждаете дългосрочно.

8. Те са честни с вижданията си
Емоционално недостъпните хора винаги са честни с липсата на интерес да поемат пълен ангажимент. Тяхната честност често е директна или напълно ясна, но се поставят в положение, че когато поставяте под въпрос нещо, те могат да го подкрепят с „помниш ли, когато ти казах...“
Най-важното нещо, което трябва да разберете за емоционално недостъпен човек, е, че неговата неспособност да бъде човекът, който искате да бъде, няма нищо общо с вас.

Това, разбира се, не означава, че трябва да жертвате времето, енергията си или душата си за някого, който не може да ви даде това, от което имате нужда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X