Напишете дума/думи за търсене

Аз съм бившата. Няма да си преча

Той е бил достатъчно важна част от живота ви за определен период от време и е съвсем разбираемо да имате нужда поне още малко да присъства в живота ви, макар че вече сте му показали вратата. Някои двойки успяват да останат приятели и след края на любовта, но това са единици, на които не би трябвало останалите да подражават, ако не носят „гена“ на приятелството с бившия. Ако не ставате за тая работа, изобщо не се опитвайте – най-накрая ще осъмнете със страхотевична ненавист към него и с омерзение към себе си, че сте си позволили да стигнете до място, което ви гневи безкомпромисно. Защото твърде често екслюбимият най-добре пребивава в плоскостта на миналото време.

Няма място за нова любов

Той е продължил напред, но вие циклите все още в приключилата си връзка.

Всеки нов мъж, който се появи в живота ви и прояви интерес към вас, е набързо пръждосан, защото се надявате, че на някогашния любим ще му дойде любовта в сърцето и отново ще ви заобича. Ако постоянно се виждате с бившия, няма как да срещнете нова любов, защото старата все още е в живота ви.

Смесени сигнали

Приятелите правят разни неща един за друг. Когато сте болни, другият се обажда, грижи се за вас, ако се наложи, прави ви компания, когато не сте в добро разположение на духа и тялото. Подаряват ви подаръци за рождения ден и без повод. Все неща, които лесно биха ви подвели, че за тези жестове на милосърдие, загриженост и приятелство има любов, различна от платоническата и другарската. Изобщо не е трудно да се омотаете в питания от рода на: „Възможно ли е още да има чувства към мен, щом идва да ми донесе лекарства или иска да се разходи с мен в Южния парк, когато не съм в кондиция?“ В повечето случаи обаче отговорът никак няма да ви се понрави, ако все още се надявате да си върнете любовта му обратно.

Любовна връзка

Трудно е да изключиш чувствата си, спор да няма. Ако са ви зарязали и сте се съгласили да бъдете „само приятели“, дълбоко в себе си все още искате да сте онази двойка, която някога сте били. Всеки път, когато се срещате като „приятели“, се надявате, че в края на вечерта той ще ви целуне или ще си признае грешката, задето ви е изоставил. Колкото и да се опитвате да тласкате нещата в тази посока, този сценарий това по-често се развива във филмите, отколкото в истинския живот. Ако пък вие сте били инициаторът на раздялата, сте наясно, че „приятелят“ отсреща най-вероятно все още лелее да ви прегръща влюбено за добро утро.

Без хепиенд за приятелите

След раздяла най-добре е да си дадете достатъчно почивка и да спрете да комуникирате изобщо, поне за известно време. Време, в което емоциите ще избледнеят и ще си дадете възможност да срещнете нова любов. Ако останете закачени в края на реверите си, със сигурност не очаквайте никакъв хепиенд, без значение каква е конфигурацията.

Бившият ви е такъв с причина. Затова го пуснете да си ходи необезпокояван от вас по широкия свят и намерете щастието другаде.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X