Напишете дума/думи за търсене

Партньорът ни пази спомени за бившата си половинка. Какво да направим?

Нормално ли е човекът до нас да пази спомени за някогашната си изгора?
Има няколко причини, които биха могли да обяснят защо някой би запазил спомени за ексдругарчето си.

Първо, всички сме различни. Поради тази причина начините, по които се изграждат и прекратяват отношенията, също са различни. Това означава, че причините, които могат да накарат някого да пази предмети от предишната си връзка, също ще варират от човек на човек.

Понякога тези причини могат да бъдат доста трудни за разбиране.

Нерядко човешките същества развиваме привързаност към определени обекти. Това може да се дължи на тяхната полезност, тяхната красота или защото ни позволяват да стоим в миналото.
Те се превръщат в своеобразна външна опора за нашата памет.

Разбира се, не всички обекти имат еднаква стойност, нито ги пазим по едни и същи причини.

В случай на спомените, които човекът до вас пази от бившата си половинка, трябва да вземете предвид редица фактори.

Личната история на партньора ви, историята на връзката им, причините за раздялата и начинът, по който тя се е случила, могат да окажат влияние върху това дали те решат да запазят определени предмети и спомени.

От друга страна, характеристиките на предметите, тяхното качество или тяхната полезност също може да са повлияли на решението на партньора ви да запази нещо конкретно.


Ситуацията ви притеснява, какво може да направите?
Ако намерите тази ситуация за неудобна и да искате да я разрешите, е важно е да изразите всичките си емоции и съмнения.

Въпреки че е нормално да изпитвате тези видове несигурност, също така е необходимо да се идентифицира откъде идват те. Например възможно е вече да не се доверявате на партньора си, а фактът, че сега пази предмети от предишна връзка, просто добавя малко повече масло в огъня.

Понякога човек пази спомени за бившия си любим, защото вече не го боли от раздялата. От друга страна, той може да се придържа към тях, защото не е успял да затвори цикъла.


Помнете, че не трябва да насилвате партньора си да изтрие всяка следа от емоционалното си минало. В крайна сметка то го е направило такъв, какъвто е. Може би трябва да започнете да придавате по-голямо значение на новите спомени, които любимият ви изгражда с вас.


Значението на затварянето на циклите
Избягването на емоционална привързаност и преодоляването на минали любовни раздяла по здравословен и отговорен начин позволява изграждането на положителни връзки в бъдеще.

Понякога се страхуваме да започнем нови романтични отношения. Може би се страхуваме да не ни разочароват отново. Въпреки това никога не е подходящо да се придържаме към неща от миналото. Това е така, защото започването на нов роман, без да сте преодолели предишния, може да се окаже изключително болезнено за всички участници.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X