Напишете дума/думи за търсене

Лоран Саймънс - детето-чудо, което иска да открие безсмъртието

Лоран Саймънс получава бакалавърска степен по квантова физика, когато е само на 12 години. Мечтата му е да може да създава изкуствени органи, за да помогне на баба и дядо си, които страдат от сърдечни проблеми.
Лоран завършва Университета в Антверпен само за една година, докато повечето хора вземат спомената специалност за три.

Той първо учи електроинженерство в Технологичния университет в Айндховен в Холандия и трябвало да се дипломира, когато е само на девет години. Училището обаче не искало да адаптира предметите за него, тъй като според ръководството това, че върви толкова бързо, не е било добро за развитието му. Тогава родителите му го преместили в университета в Антверпен, където той успява да завърши физика.

Той има амбиция да придобие докторската си степен, когато стане на 12.
Крайната му цел е да се задълбочи в мистериите на безсмъртието.
В бъдеще той иска да може да замени органите с механични и технологични устройства.

Някои го наричат младия Шелдън. Той споделя с този телевизионен персонаж не само висок коефициент за интелигентност и страст към науката. Той също така обожава комиксоми супергерои и гледане на филми с приятелите си.

Специално момче
Той прекарва ранните си години в Белгия при баба и дядо си, когато родителите му работят в Холандия. Не след дълго потенциалът му бил разкрит. Започнал да проявява онова вродено любопитство, което определя децата чудо, заедно с изключителни способности за неговата възраст. Когато е само на четири години, той започва основното си обучение.
Той има коефициент на интелигентност от 145 точки и притежава фотографска памет. Световната здравна организация смята, че коефициент над 130 е изключителен.


Изключителен ум и нормални хобита
Лоран Симонс има приятели на неговата възраст, с които не говори за наука. Той също така обича да язди и да се вози на картинг. Той е нормално дете с изключителен потенциал да осъществи мечтите си. Мечти, които не могат да бъдат по-високи или по-благородни.

Лоран се стреми да може да създава изкуствени органи и да удължава живота чрез нови технологии. Той иска да може да помогне на баба и дядо си, които имат проблеми със сърцето. Освен това той иска да положи основите на тази жадувана научна мечта: да открие мистериите на безсмъртието.

Децата чудо - когато генетиката и образованието се съберат
Професор Лари Вандерверт е една от най-видните фигури в изучаването на високите способности. Той провежда проучване през 2009 г., в което анализира определени деца чудо в историята и еволюцията на тяхното разбиране.

Вандерверт посочва, че единственото нещо, което ги отличава от другите деца, е тяхната работна памет и умствена пъргавина.

Според неговото изследване малкият мозък може да бъде ключов за скоростта, с която този вид деца обработват информация. Твърди още, че средата е изключително важна, за да могат децата с високи интелектуални способности да успеят в обучението си.

Ако тя е подкрепяща и стимулираща, осигуряваща им сигурност и обич, те ще могат да разгърнат пълния си потенциал. Изглежда, че синергията между емоционалното образование и интелектуалното стимулиране е от първостепенно значение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X