Напишете дума/думи за търсене

7 идеи как да се възползвате максимално от вашия апартамент

Искате ли да знаете как да се възползвате максимално от вашия апартамент?
Вярвате или не, размерът невинаги е най-важното нещо. Вашето лично пространство може да бъде едновременно уютно и удобно, дори и да е малко. Просто трябва да следвате тези съвети.

1. Добро разпространение

Може да поставите американска кухня в хола трапезария, като боядисате стените в същия цвят каквито са кухненски мебели. Резултатът ще ви хареса.

В кухнята е много полезно да имате уреди, които заемат малко място. Пример за това са ниските хладилници – може да поставите един от тях под плота. Малките съдомиялни машини също са вариант, ако кухнята ви не е много голяма.

Ако мислите да направите промени в апартамента си, препоръчваме ви да се отървете от отварящите се врати и да ги замените с плъзгащи се. Някои могат да бъдат скрити в стената и в резултат на това пространството да изглежда по-голямо.

2. Използвайте практични мебели
Претоварването на малък апартамент с безброй мебели е абсолютно забранено. Ето защо ви съветваме да имате само основни мебели и в материали и цветове, които не заемат много визуално пространство.

Мебелите, изработени от растителни влакна, като ракита или ратан, осигуряват яснота и лекота, точно като мебелите от светло дърво.
Много мебели също ще ви осигурят гениални решения.
Може да използвате разтегателни дивани за настаняване на гости или конзолни маси, които се отварят и се превръщат в маси с голям капацитет. Подреждащите се столове също са много полезни.

Модулните мебели са друга чудесна опция, която имате. Това е лесно за комбиниране и може да се възползвате и от височината на стените.

3. Боядисайте в пастелни цветове
Препоръчваме ви да боядисате хола и кухнята в меко жълто или охра - цветове, които осигуряват светлина и визуално разширяват пространството.

За спалнята хладните и релаксиращи цветове, като нежно синьо, са много подходящи. Банята също ще спечели пространство, ако е облицована с плочки на средна височина и боядисате останалата част от стената в светъл цвят.


4. Поддържайте подовете си свежи
Керамичните подове са най-свежите, най-удобните и устойчиви от всички. Подовете от глина и шисти обаче са подходящи и за апартаменти, тъй като остават като нови за дълго време.

Камъните са добри за кухнята, защото са наистина лесни за почистване. Но ако предпочитате дървени подове, може да изберете паркет от синтетичен ламинат. Този материал е едновременно красив и много устойчив на триене.

5. Използвайте прости материи
За дивани ви предлагаме да използвате тапицерия, която е лесна за поддръжка. Що се отнася до цвета, неутралните и меки цветове ще подхождат на всяка среда.

Не забравяйте да вземете предвид цвета на стените при избора на тъкани. За аксесоари като възглавници и одеяла са подходящи памучни тъкани - устойчиви и лесни за пране.

Освен това, ако искате мястото да изглежда възможно най-подредено, може да използвате меки и леки материи като лен, памук или пике в спалнята.

6. Добавете щори или завеси
За да предпазите апартамента си от прекомерно слънце и високи температури, е жизненоважно да направите правилния избор, когато става въпрос за завеси и щори. Трябва да отделите време и да решите кое от двете ви подхожда най-добре.

Най-добрият вариант е да изберете леки платнени щори или завеси и мрежести завеси, изработени от свежи материи като лен, органза или памук. Изберете топли тонове, като кремави и жълти.

7. „Овкусете” балкона
В зависимост от пространството, с което разполагате в апартамента си, може да поставите малка трапезария или беседка в пълен размер на вашия балкон или тераса.

За масата и столовете изберете материали, които са устойчиви на атмосферни влияния, като обработен бор, тропически дървета, желязо или смола.
Материали като печена глина, шисти и дори обработено дърво са идеални за пода в тази зона. И не забравяйте да добавите растения! Те също така ще придадат на района по-оживено настроение. И накрая, поставете тента, за да предпазите себе си и вашите гости от слънцето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X