Напишете дума/думи за търсене

Защо фотоепилаторът не издържа изпита по красота?

Поздравления! Щом четеш тази статия, значи сериозно си се замислила по въпроса дали да не се разделиш с онова адски скъпо уредче вкъщи, което купи с толкова надежди от промоция за Коледа, но така и не разпечата до Великден, за да видиш магиите, които прави.
Да, за фотоепилаторa говорим. Той навлезе в списъка на “must have” вещите толкова рязко, че накара всяка втора дама да си го купи. Но както обикновено става с такива бленувани покупки, първоначалната еуфория стихва бързо, а употребата се отлага за “един ден, когато имам време”, докато напълно потъне в забрава. Защо това се случи с домашните фотоепилатори, ще се постараем да отговорим в следващите редове.

Фотоепилацията в домашни условия се зароди като идея след непрестанното търсене от страна на потребителите за по-траен метод за премахване на нежеланото окосмяване, след като нито епилаторът, нито кола маската, нито различните видове кремове и бръсначи успяха да решат този проблем на всяка уважаваща себе си дама или мъж. И когато на пазара се появи уредът, който дава гаранция за дълготрайна гладка кожа, най-нормалното нещо беше всички ние да му се доверим. Оказа се, обаче, че това никак не е толкова лесна процедура. При всички фотоепилатори в ръководството за употреба се упоменава някакъв срок, най-често около 6 месеца, в които при редовни процедури наистина се постига резултат. Никой от тях обаче не дава 100% гаранция, а средностатистически данни, според които след редовни 10 -12 процедури, окосмяването се намалява с между 38% и 58%. Всяка една процедура е изключително времеемка, особено при по-големи зони от тялото, което отказа много от потребителите на уреда в домашни условия. Освен това трябва да се спазва стриктен график, упоменат за съответния фотоепилатор, за да се постигне този ефект. Друго неудобство е невъзможността кожата след третиране да се излага на слънце, за да не се стигне до изгаряне или пигментни петна. Същото може да се случи и ако кожата вече има тен. Освен това фотоепилаторите за домашна употреба са подходящи при по-ограничени типове кожа и косъмчета и затова и не са толкова ефективни при всички, колкото се твърди в рекламите им. Съобразяването с тези изисквания често кара потребителите на такъв уред в домашни условия да отлагат употребата му, защото изисква стриктно спазване на всичко това, най-вече за безопасност и за ефективност. Нещо като да започнеш да тренираш вкъщи - в повечето случаи тренировките бързо дотягат, докато ако са във фитнес, има далеч по-голяма мотивация. Затова и групите за препродажба на вещи изобилстват с обяви на фотоепилатори, като най-честата обосновка е “не е моето нещо”, “нямам нерви да се занимавам”, “вече има лазерна епилация и си реших проблема” и други подобни. Виж, с последното твърдение напълно се съгласяваме, защото всъщност лазер центровете, където не ти, а специалисти ръководят процедурите, бяха естествената замяна на домашната фотоепилация. За трайното обезкосмяване в лазерен център и цената на това да имаш дълготрайна гладка кожа дълго може да говорим и ще го направим, отговаряйки на всичките ти притеснения и въпроси за този нов и единствен познат като най-качествен метод за премахването на цялото това окосмяване. Но сега бързай - разделяй се с домашния фотоепилатор и инвестирай в по-разумното решение като лазерна епилация София!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X