Напишете дума/думи за търсене

Джони Деп победи в съда. Ще фалира ли Амбър Хърд?

Джони Деп е щастлив от решението на съдебните заседатели.

СНИМКИ: РОЙТЕРС

Амбър Хърд няма 8,35 милиона долара, за да плати обезщетението на бившия си съпруг Джони Деп за моралните щети, които му е нанесла в интервю за “Вашингтон Поуст” през 2018 г. Това обясни нейната адвокатка Илейн Чарлсън Бредхофт часове след като съдът във Вирджиния се произнесе по делото на века.

Така тя ще бъде изправена пред фалит, ако не спечели обжалването на следваща инстанция, обясни Бредхофт.

Реално съдебните заседатели присъдиха компенсация от 15 милиона долара на Джони Деп по делото за морални щети от интервюто. Сумата обаче бе доста по-малка от 50-те, които искаше Деп.

10 от тях са за моралните щети, а останалите 5 бяха за т. нар. наказателни щети, които съществуват в американското правосъдие.

В щата Вирджиния обаче максималната компенсация за наказателни щети е 350 000 долара и съдията в крайна сметка ги намали до тази сума. Така Деп трябваше да получи 10,35 милиона. Съдебните заседатели обаче признаха актьора за виновен по част от обвиненията на Хърд и за това присъдиха на бившата му съпруга 2 милиона долара. Така се стигна до окончателната сума, която обаче не била по силите на Амбър.

Процесът бе цели 6 седмици, а на съдебните заседатели им трябваха 3 дни, за да вземат окончателното решение. То дори се забави, след като се оказа, че те не са попълнили специалната таблица с компенсациите, които трябва да се присъдят. А четеното на присъдата бе излъчвано пряко по цял свят.

Джони Деп научи новината в Нюкасъл, докато похапва с приятели риба с картофки. Той веднага пусна в социалните мрежи изявление, в което благодари на съдебните заседатели, че са подкрепили истината.

“Преди 6 години животът ми бе откраднат от едно лице, което единствено се бори за пари. 6 години по-късно животът ми бе върнат. За което благодаря”, написа Деп.

Хърд присъства лично в залата по време на четенето на присъдата.

Положението на Амбър след присъдата наистина е тежко. Според специалисти нито едно студио повече няма да наеме актрисата, за да може да се издържа. Тя все пак има 30 години да изплати сумата на Джони Деп. Това означава, че трябва да вади по 278 333,33 долара на година, или 23 194,44 на месец.

В момента тя притежава къща и джип, които останаха за нея след развода с Деп, но дори да ги продаде, стойността им е под дължимата компенсация.

Другият голям губещ в процеса се оказа “Уолт Дисни”. Още преди началото на делото от студиото обявиха, че повече няма да снимат “Карибски пирати” с Джони Деп, защото той бил домашен насилник. А след победата му в съда според всички цената му се е вдигнала тройно на пазара.

Единственият шанс Амбър да се спаси от фалита е Джони да направи жест към нея и да намали сумата в извънсъдебно споразумение. Това обаче едва ли е възможно, като се имат предвид всички материали по делото и тежките обвинения срещу него от страна на бившата му съпруга.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X