Напишете дума/думи за търсене

Принц Уилям и семейството му ще живеят без гледачка и прислуга

Принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън заедно с трите им деца.

Принц Уилям и семейството му се местят да живеят в къща на територията на замъка Уиндзор, която с четирите си спални е много по-малка от апартамента им с 21 стаи в двореца Кенсингтън в Лондон, пише британската преса.

Това ще доведе до много промени в живота на принц Уилям, съпругата му Кейт и трите им деца принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Такава е и една от целите - животът на децата да бъде възможно най-нормален, докато баща им не поеме короната.

Къщата на територията на замъка осигурява много повече дискретност и разполага с много голяма зелена площ. В Кенсингтън апартаментът им гледа към оживената улица със същото име, а частната градина граничи с обществената и малчуганите не могат да се скрият от любопитните погледи.

Децата вече сменят училището си в Лондон и се местят в училището Ламбрук, което е само на 15 минути път с кола от къщата.

Основната промяна е липсата на стая за вярната бавачка на децата Мария Тереса Борало в къщата. Така за първи път, откакто принц Джордж беше на осем месеца, тя няма да живее със семейството, но ще остане на работа през деня и пак ще е важна фигура за възпитанието им. В къщата няма да живее и обслужващият персонал, нито икономът и готвачът.

Аделейд котидж, както е името на къщата, е ремонтирана през 2015 г. и това спести на данъкоплатците много разходи. Тя е паметник на културата и е съвсем близо до самия замък, където живее кралица Елизабет Втора от началото на пандемията. Построена е през 1831 г. върху основи от 17-и век за съпругата на крал Уилям Четвърти - кралица Аделейд.

Тя е била любима и на кралица Виктория. Известна е с това, че там е бил настанен капитан Питър Таунсенд, пилот и адютант на крал Джордж Шести. Той става любовник на принцеса Маргарет, но е разведен и връзката им е обречена.

Родителите на Кейт също живеят близо до замъка Уиндзор - в Бъкълбъри.

Принц Уилям и семейството му ще продължат да отсядат в двореца Кенсингтън, когато са в Лондон. Той ще остане и негова канцелария. Семейството запазва и къщата си в провинцията Анмър хол, която им е любима. Принцът и съпругата му се надяват да се преместят да живеят там, когато децата пораснат. Много вероятно е да се настанят и в замъка Уиндзор след време, защото принц Чарлз няма никакво желание да живее в него, пишат британски медии, цитирани от БТА.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X