Напишете дума/думи за търсене

Д-р Нина Цветкова разкрива как да постигнете перфектните устни

Д-р Нина Цветкова

- Д-р Цветкова, известна сте като една от най-големите майсторки на корекциите с филър на устните. Знаем, че имате специфичен двустъпков подход. Разкажете ни повече за него.

-  При всяка пациентка е необходимо различно време и брой процедури за достигане на желания резултат. В повечето случаи при натурални, “неработени” устни след две-три посещения през няколко месеца се постига очаквания ефект. Такава поетапна работа гарантира правилно, постепенно интегриране на филъра, без миграция в околната тъкан. Съобразявам обема с другите части на лицето, винаги следя за хармоничност и правилни пропорции. Дори много тънки устни могат да се превърнат в плътни, с изразен контур, ако стоят добре и съразмерно към носа и брадичката.

- Означава ли това, че се слага по-голямо количество продукт?

- Всъщност се поставя точно толкова продукт, колкото е необходимо за постигане на хубав, естествен резултат. Важно е да се каже, че поетапната работа е силно препоръчително да се извършва от един и същ лекар. Лошият краен резултат е в “кърпа вързан”, ако през месец сте в различни ръце, работили с различна техника и различни по плътност филъри!

Поетапно изграждане на устни
Поетапно изграждане на устни

По-младите пациентки вероятно търсят обем и дефиниция, но по-зрелите дами също се обръщат към Вас с желание за подобрение. От какво имат нужда те?

- С възрастта дори сочни, големи устни започват да губят обем и хидратация. Дамите в напреднала възраст искат максимално естествен вид и възвръщане на формата на устните си. Често се борим и с набраздяванията в зоната около устата и особено вертикалните линии над горната устна са известни още като “бръчки баркод“. Предизвикват се от изтъняване на кожата, загуба на тонус и еластичност, фотостареене. За още по-рязкото им очертаване спомага интензивната мимическа дейност: говорене, тютюнопушене, дъвчене и пиене със сламка. Чрез инжектиране на хиалуронова киселина бръчиците могат да бъдат запълнени и кожата - изгладена. А още по-хубав резултат се постига и с употребата на минимално количество ботокс, който ограничава прекомерната мимика и хиперактивност на орбикуларния мускул.

“Бръчки баркод“
“Бръчки баркод“

Част от отговорния и професионален подход на екипа на Хил клиник към всеки пациент е безплатната първична консултация. Тя не носи никакви ангажименти за последващи процедури, но дава възможност да получите детайлни разяснения и личен план за поддръжане на външния  вид. Запазете предварително час при д-р Нина Цветкова в Дерма центъра на ул. "Московска" 29 на тел. 02 439 3131.

  • Ключови думи:
X