Напишете дума/думи за търсене

Най-скъпите сватби на XXI век

Парис Хилтън и Картър Реум на сватбата им
СНИМКА: ИНСТАГРАМ

1. Парис Хилтън и Картър Реум - $ 65,1 млн.

След множество несполуки в любовта през 2021 г. Парис Хилтън сключи брак с Картър Реум след едногодишна връзка. Миналата седмица двамата вече посрещнаха първото си дете - момче. Парис пази бременността в тайна, докато в сряда не обяви новината в инстаграм. Детето е износено от сурогатна майка.

Предвид разточителния им начин на живот беше ясно, че от тях не може да се очаква скромна церемония. Двамата обединиха ергенското и моминското си парти и го отпразнуваха на екзотичен остров в хотел, където нощувките започват от $ 20 000 на вечер. Беше поканен и носителят на “Грами” диджей Зед, чийто хонорар е между 300 и 500 хил. долара.

В типичния светски стил Хилтън смени 11 рокли, отдавайки почит на датата на нейния “голям ден” - 11/11/21 в 11,11 ч, когато е излъчен и първият епизод на “Влюбената Парис”. Оскар де ла Рента проектира два от тоалетите, включително роклята с дълги ръкави и бродерия с пресовани цветя, която наложи нова тенденция в сватбената мода.

На приема имало и бяла торта с височина 1 метър и 80 см и с корона на върха. Гостите пили шампанско “Мое”, докато слушали изпълнения на Деми Ловато. Празненството продължило 3 дни и струвало на двойката колосалните $ 65,1 млн.

2. Амит Бхатия и Ваниша Митал - $ 53,3 млн.

Ако сте посещавали някога Версайския дворец, вероятно сте си представяли как би изглеждала сватбата ви в разточително големите му градини или пък в непосредствена близост до позлатените фигури на т. нар. Фонтан на Аполон. Мечтата ви определено е смела, но тази двойка доказва, че няма невъзможни неща. През 2004 г. лондонският бизнесмен Амит Бхатия се жени за Ваниша Митал именно във Версай. Булката е дъщеря на индийския стоманен магнат Лакшми Митал, който е 15-ият най-богат човек в Индия и 89-ият в света според “Форбс”. Младото семейство наело нощни клубове във френската столица, за да могат поканените - 1000 души, да се потопят в боливудския мюзикъл в чест на любовта им. 12 самолета били ангажирани за транспорта на гостите, настанени в 5-звездни хотели.
Празненствата продължили цяла седмица. Фамозни фойерверки били изстрелвани от градините до Айфеловата кула. Световноизвестната певица и актриса Кайли Миноуг изнесла 30-минутно представление, за което получила хонорар от 330 хил. долара. 45 готвачи се грижели за менюто, което включвало 5000 бутилки вино, десетки килограми хайвер и огромна сватбена торта.

3. Принц Хари и Меган Маркъл - $ 45,8 млн.

За пищната сватба на принц Хари и Меган Маркъл на 19 май 2018 г. бяха похарчени общо 45,8 млн. долара.

Парите отидоха най-вече за охрана, а и за да се излъчва събитието на живо в целия свят. Сватбените и годежните пръстени бяха изработени от Cleave and Company - бижутерите на кралския двор.

Роклята на Меган Маркъл бе на стойност 550 000 долара и е по дизайн на френската модна къща “Живанши”. Церемонията се състоя в параклиса “Сейнт Джордж”, а сватбеният ден беше отчасти организиран като почит към любимата на британския народ принцеса Даяна.

4. Принц Уилям и Кейт Мидълтън - $ 36 млн.

По-скромна от тази на брат му е сватбата на престолонаследника принц Уилям с Кейт Мидълтън през 2011 г. Въпреки това празненството ще остане в историята като “сватбата на века”, както подобава на бъдещите крал и кралица на Великобритания. Церемонията се проведе в Уестминстърското абатство, след което по традиция двойката дефилира по улиците на Лондон в колесница.
Само за сигурността по време на събитието били похарчени 24 милиона долара. Други 4 милиона стрували цветята за украсата.  80 000 долара струвала 8-етажната бяла торта. Останалите разходи изглеждат безобидни - чак на 4-то място е сватбената рокля, чиято стойност е 70 000 долара, а приемът е струвал на семейството 600 000. 2000 гости били настанени в петзвездни хотели, в които една нощувка е 500 долара.

5. Ким Кардашиян и Крис Хъмфрис - $ 10 млн.

Риалити звездата Ким Кардашиян и баскетболистът Крис Хъмфрис пръснаха цели 10 млн. долара за своята сватба през 2011 г.

Бракът им обаче продължи едва 72 дни. 20,5-каратовите диаманти, които красяха годежния пръстен на булката, стрували 2 милиона долара. В имението им “Монтесито” в Калифорния била изградена шатра, а там били настанени многобройни гости, имало хиляди рози в кристални вази и торта на стойност 20 000 долара. Цената на сватбата включва и лифтинг на лицето на Кардашиян.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X