Напишете дума/думи за търсене

5 признака, че бракът може да преживее това натрупано чувство с години

Женен ли си от известно време? Бяхте ли безумно щастливи в деня на сватбата си, но сега установявате, че това щастие почти липсва?

Много ли сте тъжни, че това е така, защото последното нещо на света, което искате, е да се разведете?
Не сте сами!
Как да разберете дали бракът ви може да преживее цялата болка, натрупана между вас и вашия любим? Чрез тези пет неща.

1. Все още се харесвате
Един от ключовите начини да разберете дали бракът ви може да преживее цялата болка, натрупана между вас, е дали все още се харесвате или не. Все още ли харесвате съпруга си? Харесва ли ви как си взаимодейства със света? Добър родител ли е?

Уважавате ли начина, по който се грижи за себе си? Гордеете ли се с неговите постижения? Ако не бяхте женени за него, бихте ли били приятели?

И така, харесвате ли вашия мъж? Ако да, тогава вашият брак може да оцелее.

2. Правите неща заедно
Помислете кога за първи път сте срещнали съпруга си.
Споделяхте ли приключения? Ходихте ли на вечеря и кино всяка сряда вечер? Спонтанните пътувания бяха ли нещо, което и двамата харесахте? Това, че просто закусвахме заедно, правеше ли ви щастливи?

И с течение на времето тези споделени преживявания бяха ли голяма част от това защо сте се влюбили във вашия любим? Разбира се, че са били.

Ако вие и вашият съпруг не прекарвате време заедно, няма да имате шанса да имате споделени преживявания и без тях шансовете да намерите любовта, която някога сте споделяли, са много малки.

За да се свържат хората по дълбок начин, правенето на нещата заедно е много важно. Това е една от причините връзките от разстояние да се провалят. Те са съставени от двама души, които живеят паралелни животи, имат паралелни преживявания, а личните им животи не се пресичат толкова често. В резултат на това поддържането на дълбоката любов може да бъде трудно и връзката приключва.

3. Споделяте едни и същи надежди и мечти
Една от най-важните части на решението да се ожените е да се уверите, че вашите надежди и мечти са в съответствие. Че и двамата виждате живота си да се развива по начин, с който другият е съгласен.

Може би това е отглеждането на деца в провинцията. Може би това е годишно пътуване до Карибите. Или е бързо намиране на финансова независимост.
Това може да е всякакъв вид мечта, но е важно да я споделите.
След като хората са женени за известно време, тези надежди и мечти могат да започнат да се разминават в голяма степен.

Ако семейните двойки имат различни надежди и мечти за бъдещето, шансовете бракът им да преживее болките помежду им са много малки.
Като оставим настрана възрастта, хората в здрави взаимоотношения гледат към бъдещето със споделена визия за това как ще изглежда животът им по-нататък.


4. И двамата сте готови да водите дискусии
Комуникация. Комуникация. Комуникация.
Това е ключът към здравата връзка.
Въпросът ми е - ще споделите ли информацията, която научите днес, със съпруга си? Ако го направите, той наистина ли ще ви чуе?

Ако отговорът е не, вашият брак определено има проблем.
За да преодолеете различните наранявания, които сте си причинили един на друг, е важно да може да говорите за тях, да разпознаете какви са те и да се съгласите да говорите чрез тях, за да може да разберете как да ги преодолеете.
За съжаление, това е едно от най-трудните неща за двойка, чийто брак е в затруднение.

Години на заяждания един с друг затрудняват партньорите да се чувстват в безопасност, повдигайки темата за даден проблем.
В резултат на това двойките живеят в една къща, стъпват на пръсти един около друг, уплашени да сложат на масата някаква несгода, надявайки се, че ако са достатъчно тихи или достатъчно търпеливи, проблемите им ще се разрешат от само себе си.

Запомнете добре, без комуникация трудностите няма да се решат сами. Без комуникация те ще продължат да тлеят, докато бракът приключи.
Не отлагайте трудните разговори.

5. И двамата искате да накарате нещата да работят
Вие и вашият съпруг заинтересовани ли сте да спасите брака си? Готови ли сте и двамата да свършите тежката работа, която трябва да се случи, за да ви събере отново?
Ако не, страхувам се, че шансовете бракът ви в крайна сметка да оцелее са малки.

За да имате шанс да спасите връзката си, важно е все още да се харесвате, да се наслаждавате на компанията си, да споделяте надежда за бъдещето, да може да обсъждате проблеми и двамата да искате да се борите за отношенията си.
Но не се залъгвайте, ако имате страстен сексуален живот, вярвайки, че само това може да помогне на вашия брак да успее да преживее цялата болка.

Много токсични връзки се радват на отличен сексуален живот. Защо? Защото има много драма и често секс за „сдобряване”. Разбира се, сексът може да е свързан с нуждата от него, но може да бъде и секс, предизвикан от страстта на конфликта. Да, да имаш добър сексуален живот не е нещо лошо, но не е непременно знак, че бракът ти ще бъде наред.

Така че, погледнете добре себе си и съпруга си и разберете дали малките неща, които са важни, присъстват във вашия брак. Ако не са, може би е време да видите дали може да ги намерите отново. Заедно!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X