Напишете дума/думи за търсене

7 споразумения на двойките, които създават блажени бракове

Споделянето на живота ни с някой друг включва предизвикателства. Особено ако нямате опит в управлението на романтични взаимоотношения.

Ключовите съставки за добра основа на дългогодишните отношения и в брака включват упорит труд, любов и отдаденост. Уважението също е необходимо за създаване на успешна и щастлива връзка.

Но очакването бракът да бъде здрав, добър и дълготраен, основан единствено на уважение и любов, е нереалистично. За да може той да работи, малките взаимни споразумения, сключени от съпруга и съпругата, могат да направят чудеса.

1. Изградете любящ ангажимент
Любовта включва решението да останеш обвързан с друг човек. Това е повече от мимолетните емоции, изобразени по телевизията и в романтичните романи. Чувствата никога не са постоянни, могат да идват и да си отиват.

Бракът включва избора да останеш до партньора си през върховете и паденията на живота. Когато нещата вървят добре, ангажиментите са по-лесни. Истинската любов обаче идва, когато останете обвързани дори когато животът поеме труден обрат.

2. Поддържайте вярност в интимността
Да останеш верен, особено сексуално, в брака включва повече от просто клетва пред олтара. Това включва нашия ум, очи, душа и сърце. Всеки път, когато позволим на умовете си да фантазират за друг човек или да му предложим емоционална интимност, ние жертваме верността към нашата половинка.

Сексуалната вярност включва осъзнаване на последствията и самодисциплина. Избягвайте да поставяте нещо пред тялото, сърцето и очите си, което компрометира вашата вярност.

3. Практикувайте смирение, търпение и прощавайте
Основният градивен елемент за по-здрав брак включва способността да признаете, че не сте напълно съвършени.
Хората сме склонни да правим грешки, които изискват прошка.
Въздържайте се от изтъкване на минали грешки, които държат човека до вас за заложник. Поддържането на отношение на превъзходство над партньора ви ще доведе до негодувание, което ще попречи на връзката ви да продължи напред.

Когато се борите с това, вземете молив и запишете три неща, които вашата половинка прави добре. Това ще ви помогне да останете смирени и да оцените това, което имате.
Успешните партньори трябва да се научат да показват безкрайна прошка и търпение.


4. Прекарайте качествено време
Взаимоотношенията включват инвестиране на време. Връзката с вашия съпруг трябва да стане най-дълбоката и интимна връзка, която трябва да имате. Следователно, това включва по-голяма инвестиция от всякакви други отношения. Винаги се уверете, че всеки ден отделяте време за половинката си. От време на време любовна среща помежду ви също няма да навреди.

5. Имайте последователна комуникация
За да създадат блажен брак, и двамата партньори трябва да общуват повече. Жизненоважно е да се обсъждат графици, грижи за децата, сметки за комунални услуги, списъци с хранителни стоки и други. Но освен това трябва да има комуникация на мечти, надежди, тревоги и страхове. Тези дискусии са насочени към промени в техните души и сърца.

Този аспект не може да бъде пренебрегнат, тъй като честността и откровената комуникация се превръщат в основата на няколко други неща в нашия списък - търпение, ангажираност и доверие.

6. Действайте безкористно
В основата на провала на брака е егоизмът. Проучванията обвиняват липсата на ангажираност, финанси, несъвместимост или изневяра, но основната причина за всички тези проблеми е егоизмът.

Егоистът е отдаден само на себе си и на своя успех. Партньорите, които показват търпение и безкористност, са посветени на това да станат по-добри съпрузи. Споделянето на вашите мечти, надежди и живот с вашия любим ви помага да имате страхотен живот заедно.

7. Винаги бъдете добър слушател
Винаги трябва да говорите помежду си. Много двойки се страхуват от това изречение, въпреки това трябва да може да започнете здравословен разговор и да участвате в него.

Имайте предвид, че чуването и слушането не са едно и също. Бъдете отворени и слушайте, докато партньорът ви говори, и се опитайте да го перифразирате и успокоите, ако е необходимо. Изслушването е основният ключ към щастливия живот във вашата връзка.
Отделете време и инвестирайте в постигането на малки брачни споразумения. Струва си да го направите, ако искате да имате блажен семеен живот. Здравият и успешен брак е по-ценен от други временни неща, които преследваме с живота си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X