Напишете дума/думи за търсене

Женените двойки, които правят най-горещия секс, „препрограмират“ мозъците си за страст

Много хора грешат, смятайки, че ключът към възобновяването на страстта е намирането на различен партньор. Предполага се, че ако сексът е станал монотонен, твърде познат, скучен или предвидим, тогава няма надежда за връзката.

Вече го няма елементът на изненада, който прави новия партньор толкова вълнуващ, така че не е чудно, че много двойки мислят за изневяра.

Но истината е, че може да възродите страстта, която някога сте имали, като умишлено, съзнателно промените поведението си, за да „препрограмирате“ мозъка си и да заздравите отново интимните отношения.

Как страстта започва да изстива
Един от най-големите проблеми, пред които са изправени двойките днес, е огромният брой разсейвания. Те са вътрешни и външни, които правят приоритизирането на страстта почти невъзможно, така че първата стъпка е да идентифицирате своите разсейвания, така че да може да ги избегнете, за да може вашата страст отново да намери път към спалнята.

Външните разсейващи фактори могат да включват телефон, компютър, телевизор, домашни любимци, деца, безпорядък, шум, температура и дори часовника ви.

Вътрешните разсейвания включват безпокойство, осъждане, стрес, умора, задръжки, нереалистични очаквания и липса на време.

Единственото нещо, което почти гарантирано ще убие страстта ви
Мултитаскингът е убиец от страст, който причинява претоварване на мозъка, тъй като може да бъде както вътрешно, така и външно разсейване. Той може да има дълготрайни вредни ефекти върху мозъчната функция от невъзможността да се съсредоточите върху която и да е дейност, за да се чувствате „забързани” през цялото време.

Когато мозъкът скача напред-назад, това се нарича фокусиране, така че ако искате да избегнете капаните да се опитвате да правите твърде много неща наведнъж, бъдете внимателни и наистина бъдете с партньора си, особено когато се прегръщате.

Шестсекундна прегръдка ще повиши настроението ви с хормона на любовта окситоцин и ще ви помогне да отпуснете тялото си, така че да може да се настроите за настроение за страст. Вашите емоции в мозъка също настройват езика на тялото и изражението на лицето ви, за да предадат страст.

6 идеи, които да ви помогнат да възродите страстта в една връзка

1. Създайте благоприятна среда
Оставете мобилния си телефон извън спалнята, изключете телевизора и изведете домашните си любимци от стаята.
Настройте настроението за страст, като използвате петте си сетива.

2. Търсете визуална страст
Очите са прозорци към душата, така че се вгледайте в душата на партньора си, като погледнете в неговите очи и му кажете какво го прави толкова обичан от вас. Неговото изражение може да ви помогне да изпитате огледални неврони - мощна форма на стимулация, когато и двамата извършвате едно и също действие по едно и също време, например усмивка.

Когато вашият партньор ви се усмихне, вашите огледални неврони за усмивка също се задействат, създавайки усещане в собствения ви ум за емоциите на любовта, свързани с усмивката.

Проучване на мозъчно сканиране, проведено в Йейл, установи, че когато двойките поддържат зрителен контакт, мозъчната им дейност също се синхронизира.

3. Имайте нос за ароматната страст
Вашето обоняние е най-мощното ви сетиво, тъй като е най-близко свързано със спомените и емоциите ви поради анатомията на мозъка. За да запалите страстта си, поканете в пространството любимите аромати на партньора ви от етерични масла и ароматизирани свещи до свежи цветя и храни. За палава предигра „скрийте” капка мед или фъстъчено масло върху себе си и помолете партньора си да ги намери само с помощта на езика си.

4. Говорете за слухова страст
Интимното общуване може да доведе до страст, особено ако споделяте желанията си и правите комплименти на любимия си, като му дадете да разбере колко много ви възбужда. Издаването на звуци по време на секс и извикването на името на любовника е мощен афродизиак.

В проучване от 2015 г. психолозите изследват 71 романтични двойки, обясняващи как са се срещнали за първи път. Те откриват, че количеството разговори, прекарани едновременно в смях, е положително свързано с качеството на връзката и близостта.

5. Подхранвайте връзката си със страст към небцето
Угаждането на небцето ви чрез усещането ви за вкус е част от нашия първи основен инстинкт за храна и самосъхранение, съчетан с втория ни основен инстинкт - секса, може да създаде запомнящи се страстни преживявания.

Хранете се взаимно с пресни плодове, коктейл от скариди, суши, шоколадови бонбони и петифури. След това оближете провокативно пръстите на любимия си, за да му покажете колко страст бушува у вас.

Вкусете устните му със страстна целувка, която ще задейства мозъка да освободи коктейл от химикали за добро настроение, включително окситоцин, допамин и серотонин.

6. Почувствайте връзката със страстно докосване
За разлика от всички други сетива, докосването включва цялото ни тяло от главата до петите. Според изследване на „Джон Хопкинс” върховете на пръстите ни имат около 3000 рецептора за допир.
Ако искате да прекарате нощта с ръце една върху друга, тогава играта на масаж ще утоли апетита ви за страст.

Редувайте се да си правите 2-минутни масажа на различни области на тялото си. Преди това уточнете как искате да бъдете масажирани, независимо дали е с пръстите, ръцете, устните, езика, косата или друг начин, който желаете.

Не забравяйте, че мозъкът е най-големият полов орган в тялото и страстта е мултисензорно преживяване, така че ако пропуснете само едно от сетивата си, пропускате 20 процента от страстното удоволствие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X