Напишете дума/думи за търсене

6 признака, че сме във фалшива връзка

Много е трудно да се разграничи фалшива връзка от истинска. Доста от нас живеят с илюзията за дълготрайна връзка, когато това, което всъщност имат, е просто афера. Вярно е, че истинските взаимоотношения изискват много усилия за поддържане, но определено са по-добри от фалшивите.

Представяме ви нещата, за които да бъдете нащрек, ако искате да разберете дали вашият партньор ви заблуждава с искреността на чувствата си или наистина изпитва към вас любов.

Прекомерно демонстриране на чувства в публичното пространство

Когато двама души показват силната си привързаност един към друг на публично място, се предполага, че правят същото и когато са насаме. Това обаче може да не е винаги така.

Въпреки че демонстрирането на чувства в обществото до известна степен е добър признак за връзката, прекомерното проявяване на привързаност може да показва компенсаторно поведение. Това е начин за поддържане на илюзия за любяща връзка пред другите и пред себе си.

Това не е много рядко срещано явление. Много двойки, които не се радват на наистина добра връзка, често изпитват нужда да я прикрият със своето проявление на привързаност.

Няма специални моменти

Да бъдеш във връзка с човек, когото истински обичаш, създава различно усещане. Ако не откривате нещо изключително в отношенията си, тогава по-добре изобщо да не сте част от тях.

Тук не говорим постоянно за някакви грандиозни моменти, за изкачване на върхове и скъпи вечери, но е добре да имате скъпоценни моменти като спомен за време, прекарано от вас заедно, което ви прави щастливи.

Не е любов, когато отношенията ви изглеждат "нормални" през цялото време. Трябва да има нещо, от което да извлечете вълнение понякога.

Липса на сериозни дискусии

Общуването е много основна част от една връзка. Вие и вашият партньор трябва да се чувствате свободни да се отваряте един пред друг и да може да обсъждате сърдечните си въпроси.

Комуникацията не означава просто да говорите за времето и други маловажни неща, а да дискутирате сериозни и важни проблеми. Двойките, които са истински влюбени един в друг, говорят за бъдещи планове, за това да имат деца, места за пътуване...

Трябва също да се има предвид, че леките препирни и цивилизовани скандали също са част от адекватната връзка. Докато обсъждаме сериозни неща, аргументите са абсолютно нормални да се случат, но е добре да ги изгладите преди лягане. Не бива да заспивате сърдити на другарчето. Ако не обсъждате нищо с партньора си, което е от значение за вас, тогава вероятно трябва да преоцените връзката си.

Това е игра със сила

Когато отношенията ви се превърнат в битка за спечелване на спор, в крайна сметка вие едва ли сте в „истинска” връзка“.

В ситуация, в която единственото ви притеснение е да докажете своята гледна точка, е твърде вероятно да поставяте егото си над чувствата на партньора си.

Въпреки че препирните са част от всяка връзка, понякога един от партньорите трябва да се оттегли, за да прекрати кавгата, дори когато другият греши.

Когато си във връзка, по-важното е невинаги да си прав. По-скоро става въпрос за даване на лично пространство, компромиси и грижи. Вместо това дайте необходимото време на партньора, за да може да осъзнае грешките си в бъдеще.

Не знаете много един за друг

Ако имате откровена връзка с партньора си, ще искате да знаете и познавате семейството и приятелите му. Особено ако искате отношенията ви да имат бъдеще, тези контакти ще са ви от полза.

Но когато връзката не е важна за вас и знаете, че вероятно тя няма да продължи достатъчно дълго, тогава не проявявате голям интерес към другите хора в живота на любимия си.

Сексът е единственото нещо, което ви държи заедно

Имате прекрасен секс, но няма нищо друго, което да ви доставя чудно вълнение от връзката. Това е единственият начин, по който поддържате връзката си.

Ако не може да намерите истинско доверие, страст, грижа в отношенията, тогава е много вероятно да не сте наистина привързани един към друг. В наши дни много хора, независимо от пола, влизат в отношения само за да имат сексуален партньор.

В началото той може да флиртува с вас, да ви накара да се почувствате като център

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X