Напишете дума/думи за търсене

Двойките, които се карат много, наистина се (не)обичат

Според последните проучвания 44% от женените двойки смятат, че скандалът повече от веднъж седмично им помага да поддържат здрави и продуктивни отношения за дълго време. Всъщност двойките, които спорят често, но винаги по мирен начин, е по-вероятно да останат заедно, защото въпреки всички малки недоразумения, те знаят, че любовта им е вярна и искрена.

Спорът е знак за зряла връзка

Постоянното избягване на конфликти определено не е най-добрият начин за изграждане на дълготрайни отношения. Напротив, ако може да изразите ясно мнението си по време на спор, означава, че сте готови да прехвърлите любовта си на друго ниво.

Зрелите хора не прибягват до лични атаки или крясъци. Вместо това те винаги се опитват да постигнат компромис и да подобрят отношенията си с помощта на здравословна дискусия.

Спорът означава, че ви е грижа

Разбира се, би било много по-лесно просто да затворите очи за някои от навиците на партньора си, които ви подлудяват. Но фактът, че сте готови да издържите на целия дискомфорт, който това ви причинява, за да постигнете по-добър резултат в бъдеще, е знак за истинската ви любов.

С други думи, споровете означават, че сте по-ангажирани във връзката.

Колко често се карате с родителите си или с братята и сестрите си? Същото важи и за човека до вас. Ако спорите често и винаги го преодолявате, това означава, че виждате по-голямата картина с любимия.

Спорът улеснява общуването ви

За да създадете доверие във връзката си, не трябва да мълчите. Необходимо е да подхождате към партньора си откровено, като поемате отговорност за вашите действия и се слушате внимателно един друг.

Тъй като спорът е една от основните форми на комуникация и най-честната, той наистина помага да се ускорят чувствата като интимност, доверие и свързване и да научите партньора си как да общува с вас по-продуктивен начин.

Спорът е знак за здрави отношения

Психолозите смятат, че има 7 ключови точки за здрава и щастлива връзка и спорът е един от тях. Всъщност, ако двойката никога не спори, това може да е знак, че нещо не е наред.

Спорът помага на двойките да преразгледат своите ценности и чувства, като обсъждат важните за тях неща. Въпреки това той трябва да бъде спокоен, а не агресивен - винаги се опитвайте да споделяте недоволството си, без да нагрубявате или да повишавате гласа си.

Спорът прави връзката по-силна

Когато спорите с партньора си, няма значение дали печелите или губите. Най-ценното е, че научавате много неща един за друг и още по-важно - за себе си.

Малките конфликти помагат на двама ви да разкриете истинската си същност и да покажете на любимия си как да се справи с нея. И ако успеете заедно да преодолеете всички предизвикателства, ще се научите как да правите компромиси и как да укрепвате връзката между вас.

Спорът облекчава вашето негодувание

Да си във връзка, не е толкова лесно - ако те е грижа за партньора ти, винаги трябва да разширяваш границите си. И ако той не направи същото за вас, може да започнете да изпитвате негодувание.

Ако не заявявате вашите нужди, желания и притеснения, карате партньора си да мисли, че може да прави каквото си иска, а негодуванието ви само ще нараства. Това е пътят към нездравословни отношения.

Спорът разкрива вашата страст

Някои двойки наистина се радват на интензивни спорове, защото повишават хормоналните си нива. Подсъзнателно тези хора знаят, че кавгата е само знак на тяхната страст и несъгласието им ще се превърне в още по-страстен секс.

Ако искате да поддържате връзката си силна и процъфтяваща, е необходимо да освобождавате емоциите си от време на време, вместо да ги задържате в себе си. Но не забравяйте да завършвате всеки спор по положителен начин.

Важно е да запомните, че има разлика между „добър спор“ и „лош спор“ и само добрият може да бъде от полза за вашата връзка.

Ето няколко съвета, които ще превърнат кавгата в продуктивна дискусия

Уважавайте се. И двамата сте човешки същества със собствените си слаби страни, така че не нанасяйте удари под кръста и не оказвайте натиск върху нещата, които могат необратимо да навредят на партньора ви.

Извинете се. Ако грешите, признайте го и кажете, че съжалявате. Това няма да ви направи по-слаби. Напротив, това ще покаже на партньора ви, че все още ви пука за него.

Придържайте се темата на спора. Никога не намесвайте опита от предишните си отношения или грешките на партньора си, които вече сте простили.

Не намесвайте трети страни. Вкарването на вашите приятели или роднини в спора може да накара партньора ви да се чувства изолиран и неуважен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X