Напишете дума/думи за търсене

5 глупави грешки в началото на връзката

Понякога в желанието си да изградим перфектната връзка правим грешки, с които постигаме обратен ефект. Кои действия трябва да избягвате, за да се радвате на дълга и щастлива любов.

Игнорирате тревожните сигнали

Иска ви се да вярвате, че този път любовта е истинска и няма да приключи като предишната – и си затваряте очите за червените лампички, които ясно сигнализират, че трябва да стоите далеч от този мъж. Към тях се отнасят: изблици на гняв, ревност, лъжи, желанието му да знае всичко за миналото ви. Или навикът да изчезва за цяла седмица, след което отново да се повява в живота ви, все едно нищо не се е случило.

Избягване на споровете

В старанието си да изглеждате бяла и пухкава замитате проблемите под килима, докато ситуацията не се нажежи до краен предел. Такова поведение винаги приключва по един и същи начин: с голям и грозен скандал. И не обвинявайте за тази ситуация половинката си – вие сама сте си затваряла очите за гафовете му.

Пренебрегвате сериозните различия

Чували сме, че за любовта няма прегради. Но ако още на първата среща новият ви приятел заяви, че мечтае за жена домакиня, не се учудвайте, ако година по-късно започне да недоволства от късното ви оставане в офиса. Същото се отнася и за фундаментални разногласия по теми като религия, политика, морал. Различията може да бъдат преодолени, но е важно да се обсъдят още в началото на връзката.

Бързате

Не бързайте да избирате сватбени халки след първата ви нощ заедно. Първо, този ентусиазъм може да изплаши партньора ви. И второ, помислете наистина ли искате да прекарате остатъка от живота си точно с този мъж, или просто нямате търпение да се видите в бяла рокля.

Губите себе си

Искате постоянно да сте с любимия, а когато не е възможно физически, си пишете и говорите по телефона. Така постепенно спирате да се виждате и да се чувате с приятелите си, отказвате се от хобитата, ставате друг човек. Имайте предвид обаче, че той се е влюбил във вас заради самата вас: общителна, весела, със странни увлечения. Ако се откажете от всичко това, губите част от себе си. А вероятно и любимият ви няма да е във възторг.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X