Напишете дума/думи за търсене

7 „лоши“ неща, които са добри за връзката

Има толкова много стереотипи, стане ли дума за „добра“ връзка.

Истината обаче е, че има и достатъчно „лоши“ неща, които всъщност биха били добри за любовните отношения. Представяме ви тържествено най-важните 7 от тях.

Конфликтите

Ако няма конфликти в една връзка, то не чакайте да намерите доверие в нея. Ако пазите чувствата си за себе си, вие не може да промените нищо. Кавгите помагат да извадим гнева и да споделим на партньора си какво не харесваме у него. Това ще помогне на другия да разбере какво ви притеснява и ако има волята, да го поправи заради общото ви благо.

Въпреки това има няколко правила, които трябва да спазвате, когато у вас се разрази скандал.

- уважавайте другия

- осъзнайте, че конфликтът е временен и че в крайна сметка връзката е важна

- избягвайте да обвинявате постоянно отсрещния и да изтъквате вашата „безпогрешност“ (например – ти си толкова безотговорен, а аз съм толкова разочарована).

Флиртът

Дори и да сте от доста време заедно, флиртуването помага да поддържате взаимното си сексуално привличане. То ни помага да се усещаме атрактивни, което пък подобрява самочувствието и общото ви настроение. Особено важно е да поддържате положителната енергия във връзката.

Въпреки това не подминавайте добрия тон. Няма нужда да изгрубявате вербално в желанието си да сте по-сластни.

Здравословният егоизъм

За да имате здравословни отношения, е важно да се грижите за личното си пространство и да давате същото на партньора си. Начертайте граници на вашето кьоше извън връзката, декларирайте хобита и интереси. В противен случай може да стигнете до взаимно обсебване, а това води до неизбежно недоволство.

Неизбежните трудности

Всяка двойка има своите кризи от време на време. Затова е важно да се научим да минаваме през тях колкото се може по-спокойни и търпеливи. Няма нужда от тряскане на врати, нито от заспиване гръб в гръб или от поредната серия на „Мълчанието на агнетата“.

Разделени заедно

Ако сте постоянно и навсякъде заедно, то скоро тази връзка ще започне да ви тежи като камък на шията. Всеки, който разбира от любовния занаят, ще ви препоръча от време на време да си давате почивка един от друг. Няма нищо шантаво понякога дори да разделяте лятната си ваканция на две. Първата половина с половинката, втората с приятели.

Имайте тайни

Да си казвате всичко, най-малкото е глупаво. Със сигурност любимият ви няма нужда да разбира, че баща ви го намира за тотален непрокопсаник.

Разбира се, добре е и партньорът ви да не ви натяква непрекъснато, че сте станали сто кила по време на бременността. Все пак сте му родили дете, така че, ако обича, да млъкне засрамен в ъгъла на хола. Ако цените половинката си, подбирайте думите си внимателно. Някои неща са създадени да останат само и единствено в ума.

Не задушавайте другия

Няма нужда да пърхате като цветарка около любимото ви човече в желанието да му угодите на всичко и на всяка цена. В крайна сметка вие сте му интимен партньор, а не родител. Не забравяйте понякога да оставяте малко въздух около него, за да диша. В противен случай това ще доведе най-малкото до раздразнение. Жените имат нужда от мъж, не от баща. Мъжете пък имат нужда от равноправен партньор, а не от суетяща се около тях майка.

Да не говорим, че това със сигурно ще изгаси искрата помежду ви. Ако постоянно сте в режим загрижен родител, със сигурност няма как да сте бурни и разюздани в кревата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X