Напишете дума/думи за търсене

7 начина, с които „кастрираме” мъжа, без дори да го осъзнаваме

Много утвърдени и успешни жени, които са свикнали да поемат лидерска роля на работното място, са се оказали водещи и във връзките си. Това, което обаче не осъзнават, е, че по този начин те карат мъжете си да се чувстват осакатени, лишавайки ги от мъжествения им статус в романтичните отношения.

И когато тези „кастриращи” поведения продължат твърде дълго, без никакво предупреждение връзката внезапно се разпада и тези силни жени започват да се чудят какво се е случило.
Това не означава, че мъжете искат жените в живота им да спрат да бъдат успешни или да си останат вкъщи и да им слугуват, вместо да ходят из заседателната зала на високи токчета. Не, разбира се, че не. Мъжете ценят, обичат и уважават половинките си, които са осъзнали пълния си потенциал и са го проявили. Но това не трябва да става за сметка на техните момчета.

Тайната за балансиране на тези две роли - една като супержена и друга като негов равностоен партньор - се крие в това да бъдеш чувствителен към неговите нужди, настроения и чувства.

Това е валидно не само за романтичните отношения, но и за всяка връзка, която имате с околните.

7 начина, по които може неволно да осакатявате мъжа си

1. Държите се като майка му
Искате да сте негова любима, а не майка му. Нали не искате да имате до себе си мамино синче - онзи тип, който очаква да му приготвяте храната, да гладите ризата му, да му опаковате обяда всеки ден и да му нарязвате храната в чинията. Не искате да сте в такава досадна динамика на връзката.

Ако се отнасяте към партньора си така, сякаш той не може да мисли сам, тогава наистина няма да мисли сам. Искате мъжът в живота ви да бъде опора, а не момче, което ще зависи от вас.

2. Настоявате за асексуални роли
Спомняте ли си оня час по история, когато човечеството живяло малко по-просто - мъжете били ловци, а жените грижовници? Дори в праисторическата епоха от мъжете се е очаквало да донесат вкъщи „наградата“, сиреч храна, докато жените са оставали у дома, грижейки се за децата.

Нашите различия, основани на пола, са дълбоки. Ще се отрази добре на връзката ви, ако вземете това предвид и оставите мъжа си да се чувства така, сякаш се грижи за вас. Да, дори ако печелите повече от него.

3. Не знаете как да оцените напълно подаръка, който ви прави
„Скъпа, сигурен ли си, че наистина може да си позволим това?
„Не трябваше да ми купуваш тази вещ.”
"Това е загуба на пари."

Не е ли по-добре просто да му благодарите. Мъжете работят усилено, за да се почувстват оценени, а вие с един замах му отнемате правото да се чувства добре със себе си.
Притеснявате се за финансите си и мислите, че неговата щедрост ще се отрази на бюджета? Дори и така да е, изчакайте подходящ момент, за да го споменете. Със сигурност това не е времето на самото подаряване, когато той ви гледа с влюбени кучешки очи.


4. Не приемате работата му насериозно
В древни времена хората са били известни с поминъка си. Дърводелецът Иван, бирникът Симеон и свещеникът Димитър. И днес важи същото. Чувството за идентичност на мъжа често е много дълбоко свързано с неговата продуктивна стойност. Така че никога, при никакви обстоятелства, не омаловажавайте работата му.

Дали е актьор, работещ като барман, докато чака да получи мечтаната си роля в театъра? Не се присмивайте на това, което прави. За един мъж това е обида за неговите умения за вземане на решения, неговата интелигентност и неговата страст, и докато той може да се смее на „шегата” заедно с вас, негодуванието му със сигурност ще расте.

5. Прекалено близки сте с приятелите му
Той има свои собствени приятели и вие трябва да имате свои собствени приятели. По-здравословно е също да живеете отделни животи, вместо постоянно да имате припокриващи се интереси.
И докато повечето мъже обикновено оценяват момиче, което се разбира с приятелите им, вие трябва да очертаете някои граници.

Вашият мъж иска да се чувства специален и да не може лесно да бъде заменен от някого от неговия кръг. Разбира се, другарите му също са ви станали приятели, но трябва да оставите настрана неща или дейности, които само вие двамата вършите заедно.

6. Казвайки: „Защо не можеш…“
Никога, никога, никога не го сравнявайте с никого. Нито с баща ви, който се отнася с вас като с принцеса, нито с бившия ви, нито с гаджето на приятелката ви.
Напомнете си защо сте с него на първо място и празнувайте неговата уникалност всеки ден.

7. Отхвърляте сексуалните му ухажвания твърде много пъти
От само себе си се разбира, че вашето тяло е ваше собствено и вашите истински нужди са на първо място. Но не правете грешката да смятате, че отхвърлянето ми не го наранява сексуално. Колкото по-често се случва отказ от размяна на ласки, толкова повече неговата увереност намалява. Егото му понася удари и може дори да намали интереса му към секса.

Спорадичното отхвърляне поради лош момент е напълно окей, но постоянното отхвърляне или използването на секса като награда и наказание не е. Това се отразява не само на мъжествеността на партньора ви, но и на връзката ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X