Напишете дума/думи за търсене

3 исторически любовни истории, завършили с кастрация, абдикация и скок от прозорец

Любовта винаги носи частица магия, независимо кога или къде се случва. Нашият свят се променя. Любовта го прави поетичен. Тя преобразява всички влюбени. Сякаш ти поникват крила и изведнъж имаш силата да летиш във въздуха. Като доказателство за способността на това чувство да омагьосва сърцата на хората, днес ще разгледаме три незабравими любовни истории, останали в историята.
Влюбените участници в тях са били изправени пред огромни препятствия, но са останали верни на любовта си въпреки несгодите.

Човешката история е пълна със специални любови. Днес ще разкажем само три от тях. Но те са необикновени, защото разказват летописите за смели влюбени, които са останали заедно въпреки всичко. Те са доказателство, че любовта е невероятна сила.

1. Мануела и Боливар
Мануелита Саенс имала всичко, което можела да си пожелае. Произхождала от богато семейство и била омъжена за британски лекар, който й се възхищавал. Притежавала младост, красота и била една от най-уважаваните личности в цял Кито, днешната столица на Еквадор.

В деня, в който провинцията придобива своята независимост, скъсвайки с испанското колониално управление, животът на Мануела се променя завинаги. Тя се облича и отива на бал. Там среща мъжа, когото ще обича до края на дните си: Симон Боливар.

Мануела напуска съпруга си, земята и богатството си, за да последва "Ел Либертадор". Той също се влюбва в нея, наричайки я влюбено „Моята любезна лудичка“. Тя го придружава навсякъде и се бие с креолската армия, спечелвайки чин капитан.

Но това, което прави тази двойка една от най-великите исторически любовни истории на всички времена, са нейните смели действия в така наречената Септемврийска конспирация от 1828 г. Враговете на Боливар се опитали да го убият, но Мануела с меч в ръка се изправя срещу тях, крещейки: „Давайте, страхливци, убийте ме! Убийте една жена”.” Това дава на Боливар достатъчно време да избяга през прозореца. Мануела влиза в историята като „La Libertadora del Libertador“ или „Освободителят на освободителя“.

2. Абелар и Елоиз
Абелар и Елоиз са друга от най-великите любовни истории в историята. Пиер Абелар бил един от най-мъдрите хора на своето време. Макар да е прочут философ и теолог, философ, композитор и поет, славата му днес не се дължи на това.
Това, което го направи известен, е бурната му връзка с Елоиз, която е смятана за една от най-просветените жени на съвремието си. Тя става ученичка на Пиер, когато е едва 16-годишна.

Двамата се влюбват лудо. Не след дълго връзката им е разкрита и те са принудително разделени, но продължават да се виждат тайно. След като Елоиз забременява, Абелар я отвлича и я отвежда в къщата на сестра си в Бретан. Там се ражда техният син Астролаб. Макар Абелар да е готов да сключи брак, Елоиз първоначално отказва, за да не проваля кариерата му на богослов. Въпреки това те се бракосъчетават, но нейният вуйчо, влиятелен член на катедралния съвет, разгласява тайната. Елоиз е изпратена в манастира Аржантьой, а Абелар е нападнат през нощта в стаята си и е кастриран.

Влюбените никога повече не се виждат. Въпреки раздялата им през следващите двадесет години любовта им продължава да живее в писмата им. Епистоларната романтика на двамата влюбени е събрана в „Писма на Абелар и Елоиз“. Тези писма са част от най-добрата литература във френската история. Няколко столетия по-късно, през XIX век, влюбените се събират отново в обща гробница в Париж.

3. Едуард VIII и Уолис Симпсън
Любовта на Едуард VIII и Уолис Симпсън е незабравима.
Връзката им придобива световна известност, защото той се отказва от трона на Великобритания, за да се ожени за разведената американка. Това разделя обществото на две.
Мнозина виждат в това решение един от най-романтичните жестове на ХХ век. Други го намират за катастрофа.

Годината е 1936, а Европа е почти във война. Едуард VIII има репутацията на човек с капризен и слаб характер. Чърчил дори казва, че Обединеното кралство трябва да благодари на Уолис Симпсън за това, че е освободил страната от ужасния крал , който би бил.

Истината е, че Едуард - наследникът на короната, е безнадеждно влюбен в Уолис и се отказа от всичко, за да бъде с нея. Двойката живее напълно несериозен живот. Те скачали от парти на парти, не спирали да пътуват. Бившият крал и неговата любима оставяли неплатени сметки навсякъде, където отидат. Твърди се, е на Симпсън й е приятно да го унижава, което засилва още повече любовта му към нея. Той издържал дори явните й изневери. Повече за тяхната любовна история четете тук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X