Напишете дума/думи за търсене

Най-често срещаните сексуални тайни, които партньорите крият един от друг

Искреността е един от основните стълбове на една връзка Въпреки това всеки пази нещо за себе си, тайни, които понякога са вредни, а понякога безобидни. Това често се отнася до сексуалните тайни.
В тези случаи те обикновено са неудобни за човека, който ги пази само за себе си.
Какво обаче кара индивида да запази определени аспекти от сексуалния си живот за себе си?

Има междуполови разлики както по отношение на темите на тайните, така и по отношение на причините за тяхното пазене. Кои са най-разпространените?

1. Да са изневерили емоционално на партньора си
Тази тайна е разпространена както при мъжете, така и при жените. Не се прави разлика между предателство, включващо физическа или чисто емоционална изневяра. Накратко, и двата пола използват романтични чувства към хора извън техните връзки и крият факта от партньорите си.

2. Вкус към BDSM
Акронимът BDSM обхваща сексуални практики като робство, дисциплина и доминиране, подчинение, садизъм и мазохизъм. Това е серия от алтернативни сексуални практики, базирани на взаимно съгласие, които играят с прагове на болка и роли на доминиране-подчинение.

По-голямата част от хората, проявяващи интерес към BDSM, са
жени.


3. Използването на порнография
И мъжете, и жените консумират порнографски материали. Въпреки това тази практика днес е много по-малко скрита от преди. Това е така, защото започва да се произвежда определена порнография, която е по-резонансна с ценностите на уважение и съгласие. Въпреки това продължава да се смята за донякъде срамна практика.

4. Участие в тройка
Мъжете по-често крият, че са имали сексуални отношения с двама души едновременно. Освен това при моногамните двойки нерядко се наблюдава нежелание партньорите да експериментират с тази практика.

5. Интерес към сексиграчки
Жените са по-големите ползватели на тези атрибути. Обикновено те първо опитват тези предмети сами и след това ги предлагат на партньорите си.

Дамите, които харесват тези аксесоари, изпитват по-голямо удовлетворение и себепознание в областта на сексуалността.

6. Най-лошата от сексуалните тайни: епизоди на насилие
Преминаването през сексуално насилие обикновено оставя дълбока и травматична следа върху жертвите, но също така е и едно от най-малко съобщаваните престъпления. Освен това то твърде често се пази в тайна от партньора, въпреки че той ще ги разбере и подкрепи.

Защо хората пазят сексуални тайни във връзките си?
• Мъжете пазят определени видове информация в тайна. Например всякакви изневери или консумация на порнография от страх да не предизвикат неодобрението на партньора си. Те също така не искат техните тайни да повлияят или да прекратят връзките им.
• Жените не разкриват сексуалните си тайни, защото смятат, че партньорите им няма да проявят разбиране. Има и други причини като страх от разкриване на тайните им и чувство на срам.

От друга страна, проучвания по темата съобщават, че много от участниците в тях съобщават за положителен опит, когато разкриват своите сексуални тайни. В случая със сексуалните вкусове има дори анкетирани и от двата пола, които споделят, че са обогатили връзките си благодарение на своите признания. Разбира се, има и такива, които заявяват, че са изпитали неодобрение от партньорите си, самите те са изпитвали чувство на съжаление и дори са претърпели прекъсване на връзката след споделяне на сексуалните си тайни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X