Напишете дума/думи за търсене

8 причини защо най-голямото дете заслужава специално уважение

Първородните несъмнено са специални деца, които променят живота завинаги. Те са тези, които дават на хората страхотния дар на родителството. Според теорията на австрийския лекар Алфред Адлер най-големите деца обикновено са най-отговорните и надеждни.

1. Те ​​ви научиха на уроците, които сте пропуснали
Когато станете родител за първи път, виждате съвсем нов смисъл на живота. Трябва отново да преживеете много житейски предизвикателства, сега рамо до рамо с детето си. Правите много грешки, но също така се научавате да ги коригирате. Докато сте учили и възпитавали първородното си дете, то вероятно ви е научило на още повече неща.

2. Те са пораснали твърде рано
Най-големите деца все още не са възрастни, но те също не са деца. Когато имат по-малки братя или сестри, нямат друг избор освен да пораснат и да заемат позицията на отговорен и разумен човек. Нещо повече, те започват да чуват по-често фразата „Ти си голямо дете“, което ги кара да станат точно такива.

3. Те са по-мъдри, отколкото трябва да бъдат
Принудата да порасне по-бързо кара най-голямото дете да стане по-умно. Те са „заседнали“ някъде между пораснал и дете и често служат като водач между двете състояния. Търсейки ги за подкрепа и виждайки най-големите деца като пораснали, родителите доста често ги ангажират с проблемите на възрастните. С времето дори стават съветници и родителите започват да ги слушат и ценят мнението им.

4. Правят повече, отколкото трябва
Децата, които имат по-малки братя и сестри, правят много повече от приятелите си, които нямат такива. Те имат повече задължения и повече отговорности, не притежават напълно свободното си време, тъй като го споделят с другите деца в семейството си.

5. Те са най-добрите ви помощници
Просто е невъзможно да се справите с всичко, особено когато имате няколко деца, за да следите за благосъстоянието на всичките. Имате само 2 ръце, но първородното ви дете има още 2 и ви помага колкото може. То е най-добрата бавачка за по-малките деца и служи като дясна ръка и спасител на живота ви, когато имате нужда от помощ.

6. Те са учители на своите по-малки братя и сестри
Привилегия е да имаш по-възрастен брат или сестра, защото вече са преживели повечето неща, с които по-малките ще трябва да се сблъскат, а когато правят грешки, те имат гръб, зад който да се скрият. Големите братя и сестри са готови да споделят житейските си трикове, започвайки с домашните и споделянето на емоции и първи любовни трепети, преподавайки житейски уроци с чудесни съвети. И няма нищо по-хубаво от това винаги да имаш някой по-възрастен, с когото да разговаряш, когато не искаш да говориш с родителите си.

7. Те са безкористни

Вероятно е невъзможно най-голямото дете да бъде егоист. То е свикнало да мисли за другите, защото това е, което прави през целия си живот. То е готово да сподели последния бонбон и вероятно е споделило всичките си играчки преди години. То се гордее със своите братя и сестри и се радва за тях, и макар че от време на време го дразнят, то често е най-добрата му мажоретка.

8. Те са най-добрите възможни големи братя и сестри

Те много се грижат за своите братя и сестри, наистина ги обичат и играят с тях, за разлика от много възрастни. Щедри, грижовни, остроумни и забавни, те са страхотен пример и най-добрите модели за подражание.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X