Напишете дума/думи за търсене

Най-модерните дизайни на дамски кецове за пролет-лято 2023

Снимка: Pixabay

През последните години изглежда, че всеки сезон има специфичен момент при дамските кецове, било то чрез нов дизайн или ретро силует. Спортните обувки са удобни, универсални и по своята същност готини – всички качества, които тенденциите за кецове и сникърси през 2023 г. отразяват напълно. От най-горещите колаборации до най-новите цветови гами, ние събрахме кецовете, които трябва да имате за предстоящия сезон.

Ретро или модерна визия?

Тази година виждаме смесица от ретро силуети и нови цветови решения. Ретро маратонките са суперактуални, но виждаме и нови опции. Налице са смели цветове, като водещи са нюанси като лавандула, ябълково зелено, светлокафяво и кремаво. Сътрудничеството между модни къщи от висок клас и марки маратонки също прави впечатление през този сезон. Виждаме и фокус върху устойчиви материали и екологични методи на производство. 

Най-модерните за пролет лято 2023 са готините, цветни, ретро кецове. Ярко и енергично, ябълково зеленото ще бъде свежият и оригинален привкус на всички ваши пролетни визии. Лавандулата, от друга страна, е мека и освежаваща и ще подхожда перфектно на летните ви тоалети. Светлокафявото е по-неутрален цвят, който може да се комбинира с всеки цвят, докато кремавото е фин вариант, който ще добави изискана нотка към вашия външен вид.

Гумените дебели подметки и маратонки на платформа ще бъдат навсякъде с настъпването на топлото време. Така че тази тенденция продължава да е силна и през 2023 г. Дебелите подметки или подметките с платформа ще добавят нотка оригиналност към вашите тоалети, като същевременно предлагат оптимален комфорт. 

Какво да очакваме обаче?

Сникърсите са стилът на обувките на момента, но според скорошен доклад царуването им може да е приключило.

Според Business of Fashion през 2022 г. се наблюдава спад в глобалния ръст на продажбите на маратонки, сигнализирайки за край на фазата на висок растеж, която отбеляза скок от 19,5% през предходната година.

Е, първо и най-важно, винаги трябва да носите това, което искате. Всъщност маратонките не са свършили сами по себе си и индустрията все още се очаква да расте с годишен темп от приблизително 3,6 процента до 2027 г. 

Маратонките безспорно са добре приета част от гардероба. Скандалните маратонки за клин Isabel Marant премахнаха стила на спортен аксесоар и го издигнаха до царството на висшата мода, което беше последвано от нарастващата популярност на маратонките и рокля-комбо.

След това културата на уличното облекло навлезе в мейнстрийма и ние прекарахме втората половина на десетилетието в копнеж за най-модерните маратонки (Jordan 1s,  дънки и т.н.), които да носим с нашите подходящи тоалети.

Превъртаме бързо напред до 2022 г. - социалните медии и масовият стил не са непознати за фешън момента на маратонките. Масивните „обувки на татко“ често се съчетаваха с разпуснати костюми (и се носеха в клубове);
Бела Хадид изпрати adidas Samba в стратосферата, където беше приет от инфлуенсъри, които съчетаваха модела с поли и чорапи; а през първото тримесечие четири различни маратонки попаднаха в индекса „Най-горещите продукти“ на Lyst както за мъжко, така и за дамско облекло.

През 2021 г., докато попаднахме в капаните на изолацията, много от нас се насочиха към спортно облекло, облекло за почивка и, разбира се, маратонки. Докато се връщахме към живота отново, запазихме комфортните си обувки за известно време, преди бавно да започнем да ги изхлузваме в полза на бляскавите токчета и по-лъскавите ежедневни стилове.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X