Напишете дума/думи за търсене

Полинуклеотиди за по-естествено подмладяване

В последните години много дами се стараят не толкова да променят чертите на лицето си с пластична операция, колкото да запазят естествената си красота. Времето обаче е безпощадно и съвсем без естетични процедури е невъзможно това да бъде постигнато. Затова и голям фурор предизвикаха последните генерирани формули в бюти индустрията. Това са продукти с полинуклеотиди, чиято цел е, веднъж въведени в кожата, да осигурят дълбоко обновление, подмладяване и био-реструктуриране. Каква е науката зад това откритие попитахме д-р Румяна Кожухарова от столичната Хил клиник.

- Д-р Кожухарова, на какво се дължи подмладяващия ефект на инжекционните терапии с полинуклеотиди?

- Идеята на продукта е на първо място да стимулира фибробластите, които пък стимулират колагена и еластина в кожата ни. Така тя става по-еластична и по-трудно се появяват бръчки. Освен това полинуклеотидите имат механизъм да тушират негативното влияние на свободните радикали, а те са сред главните причини за остаряването на клетъчно ниво. Неутрализацията на свободните радикали е от толкова съществено значение, че може да направи едно лице да изглежда по-младо с 5 и повече години. И като допълнително, но много важно свойство - полинуклеотидите се свързват с водата и дават дългосрочна изоосмотична хидратация на извънклетъчния матрикс.

Практически нямаме нито добавяне на обеми, нито промяна на структурата на лицето или метаморфоза на чертите. Това е терапия, която таргетира качеството и младостта на кожата - да бъде тя по-плътна, по-стегната и еластична. Също така наблюдаваме създаване на нови микрокръвоносни съдове, които „хранят“ кожата, което представлява чудесна превенция. Процедурата много се харесва от хора с дехидратирана кожа, ползвам я при наличие на стрии или белези, както и за общо за освежаване на повяхнало лице или бръчки.

д-р Румяна Кожухарова
д-р Румяна Кожухарова

- Д-р Кожухарова, колко бързо действа ударна доза полинуклеотиди? 

- В практиката си ползвам доста често продукта и както аз, така и пациентите ми виждат доста бърза промяна. Кожата се въвежда в процеса на биостимулация, благодарение на който ще започне да се регенерира, уплътнява и стяга. Допълнителни антиоксидантни и овлажняващи ефекти постигат ясно подмладяване, повече сияйност и стегнатост. Тенът на кожата ще се уеднакви и фините бръчки ще бъдат по-плитки. Ефектът ще бъде точно такъв, какъвто очаквате – ясен, но естествен, без да променя чертите на лицето ви.

- Колко време отнема терапията и какво е възстановяването? 

- Цялата терапия продължава не повече от 15-20 минути. Продуктите въвеждам безболезнено чрез инжектиране (с игла или канюла) в няколко точки, като предварително съм третирала лицето с лидокаинов крем. След инжектирането може веднага да се върнете към ежедневието си. За оптимални резултати - повторете процедурата след месец. 

Лятото поставя кожата пред допълнително изпитание, затова Хил клиник - София предлагат да се насладите на благотворното влияние на двойна доза полинуклеотиди!

Специалната цена е 600 лв. за две спринцовки от подмладяващия и биорегенериращ продукт и важи до края на юли 2023!

  • Ключови думи:
X