Напишете дума/думи за търсене

Какви са истинските причини той да те блокира

Блокирането в интернет се превърна в обичайно действие от страна на двата пола, но все пак изглежда така, сякаш момчетата по-често го правят, отколкото момичетата. Да видиш, че си блокирана, определено предизвиква неприятни чувства. И ако не си го обидила с нещо, нито си го предизвикала по някакъв начин, се питаш с горчилка в душата защо е постъпил така.

Причината обаче може да бъде по-сложна и по-дълбока, отколкото си представяш, и невинаги съвпада с твоята представа. Ти би го блокирала, защото не го понасяш, защото ти досажда или защото искаш окончателно да го премахнеш от живота си – той е заплаха, накърнява личността ти или крайно те възмущава.

Но не така стоят нещата при него. Ще се изненадаш да научиш, че някои от причините, поради които той те блокира, може да бъдат в пълен контраст с твоите: например, защото прекалено много те харесва и си висока летва за него; защото не може да понесе мисълта, че си щастлива без него; защото се бои от сериозна връзка, защото е объркан…

Но може би просто е тип плейбой. Или – не пропускай тази вероятност – възможно е не той да те е блокирал, а неговата (тайна от теб) ревнива половинка.

Каква е психологията на тези негови причини ненадейно да те блокира? Ще започнем от ласкаещите те причини за блокирането и ще завършим с най-неприятните за теб:

Твърде добра си за него

Тази причина е често срещана. Може би сте само приятели, но той тайно те харесва и знае, че няма шанс за нещо повече. Или е твой бивш, на когото му е трудно да те гледа усмихната и доволна, особено на снимки с други представители на мъжкия пол. Момчетата дълбоко изживяват тези неща, но разговор лице в лице им се вижда прекомерно тежък. Затова той решава, че по-лесно е да те блокира.

Объркан е, страх го е

Просто приеми факта, че момчетата често проявяват страх в емоционалните си взаимоотношения. Ти си нещо съвсем ново за него и му трябва време да свикне с мисълта, че има момиче, което е негова сбъдната мечта. И не знае как точно да се справи с тази своя непозната досега емоция. Натиска бутона за блокиране и смята, че въпросът е приключен. (Разбира се, изобщо не е така…).

Той е манипулатор

Вие сте във връзка и той е властен тип. Такова момче може да използва блокирането като вид манипулация, за да те накара да се чувстваш виновна за нещо. Той си мисли, че най-вероятно ще се извиниш, въпреки че нямаш вина, смятайки, че по този начин те държи изкъсо. За съжаление, такъв партньор вероятно не е много добър човек.

Той е приключил с теб

Най-нараняващата причина е тази – взел е от теб каквото е искал и повече не желае да му досаждаш. За него си била секс кукла за удоволствие като от онлайн секс шоп, временна утеха, тръпка за нощта… толкова. А може би той просто вече не те харесва. Едно е сигурно – не си губи времето да го питаш защо, да го преследваш или да се измъчваш. Може би просто не е точният за теб човек.

  • Ключови думи:
X