Напишете дума/думи за търсене

Приятелството със Сатурн - грубо, но винаги искрено

Със сигурност заглавието ще предизвика учудване, усмивка и интерес.

Приятелство винаги е възможно, когато приемаш и разбираш другия. Сатурн е от онези приятели, които няма да ви правят излишни комплименти, лицемерни хвалби и празни обещания. Той е онзи другар, който ще ви каже истината, грешките и пропуските. Ще бъде директен, понякога груб, но винаги искрен.

Планетата е учител, която често изпитва волята ни и ни изправя пред трудности, с които трябва да се справяме. И тук няма да крия своите симпатии към тази планета, защото харесвам нейната строгост, но и в същото време справедливост. И все пак става въпрос за училище, а не е ли живота едно голямо школо, което ни изпитва всеки ден в различни ситуации. Поставя ни в рамка, определя граници, спуска високата си стълба, а нашият път към успеха е единствено да бъдем постоянни, упорити, последователни и отговорни към делата си. Следва държавен изпит и всеки получава оценката, която заслужава винаги честно и справедливо без симпатии и компромиси.

Положението му в наталната карта разкрива в кои сфери от живота си човек ще среща трудности до определена възраст и къде повече и усилено трябва да работи. Наречена още планета, кармата и ограниченията, Сатурн дава информация в кои области усещаме скованост, страх и усещане на несигурност. Тези сфери сега имат нужда повече от нашата топлина и грижа. Например, ако имате Сатурн в 5-и дом, то вие имате ограничения по отношения на приемане на любовта, децата и собствените си таланти. В този живот си дайте повече разбиране по тези теми.

Снижете изискванията си към противоположния пол и си позволете повече любов към децата и животните. Разбираемо е да приемете по-трудно флирта на момчето от компанията, което търси начин да стигне до вашето внимание. Допустимо е да усещате скованост в първоначален етап на общуването си и да имате завишени изисквания при избор на партньор.

Сатурн е предизвикателство, което успешно отработено би ни накарало да се чувстваме успешни и реализирани в този живот. Неговото положение в картата не е диагноза, а предизвикателство, в което няма място за страх и бягство.

Хороскопът се развива и расте с нас, нашето съзнание и зрялост да правим съзнателни избори. Сигурно за това той поставя една условна граница около 30 година, която се счита за ключова за нашия растеж. Едно малко дете ще изразява енергията на Сатурн пряко и на ниво първична енергия.

Ако в хороскопа той е разположен на асцендента, то детето (по мои наблюдения до около 18-годишна възраст) може да бъде по-въздържано, срамежливо, некомуникативно и прикрито в първоначален етап на общуването си. Усещайки сериозната енергия на планетата, независимо от знака, в който се намира човек в ранните години от живота си, подсъзнателно попива енергията, която носи.

Планета е по-силна от него или човек няма опит как може да израсне с нея. С годините трупаме опит, учим от грешките си, наблюдаваме другите, влизаме и участваме в различни ситуации, които по един магичен начин трансформират енергията на всяка планета в картата ни. Сатурн във високите си честоти е мъдър, предпазлив и отговорен към всеки ангажимент. Така едно скромно и срамежливо дете със Сатурн на асцендента, може да стане разумен, мъдър и вдъхващ доверие голям човек. Тази позиция на планетата е подходяща за преподаване и родените с това положение стават отлични учители, отговорни служители и забележителни управници. Всичко е въпрос на избор. Ако човек не достигне до пълното развитие на планетата учител може да остане притеснен и неуверено в себе си човек.

Първото Сатурново завръщане ни пита:

Порасна ли? Имаш ли необходимите знания и умения да навлезеш сериозно в живота?

Това се случва около случва 28 и 30-ата годишнина във всеки живот. Дотогава някак естествено се подразбира, че трябва да имаш необходимото висше образование, допълнителни квалификации, владеене на езици, начален трудов стаж и житейски опит в изграждането на социален статус в обществото. След това преминаваш на един друг етап от живота си под името „Развитие“. Обикновено около периода на Сатурновото завръщане се наблюдават житейски кризи и трудности, които сякаш се опитват да ни подложат на изпитание, да изпитат нашата устойчивост, мъдрост и увереност. Така е! Сатурн обича проверките, защото те са висша форма на доверие. Спечелете го! Можете го! Нищо не се случва ако не можем да преминем през него. Вярвайте в това и дерзайте.

Ако имате имате ретрограден Сатурн в рождената карта, не се безпокойте. Това означава, че вие сте от хората, които няма сляпо да робуват на установения ред и рядко ще се съгласяват с наложените от обществото правила и принципи, ако откривате в тях пропуски и слабости. Вие сте реставратори на живота и на вас може да се разчита за важни промени и ключови и полезни решения. Ако познавате някого, който постоянно търси нови решения и бързо намира слабостите в създадените закони, то той със сигурност има ретрограден Сатурн.

Ваша Венета Матева

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във фейсбук или чрез или чрез официалния й сайт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X