Напишете дума/думи за търсене

Апетитна рецепта за бърза постна супа от моркови и джинджифил с чипс от пармезан

Източник на визията - Lidl

Сезонът на празничните рецепти и тези, които  подхождат за по-хладното и мрачно време вече е официално открит. По този повод искаме да ви споделим  една апетитна постна рецепта, която бързо и лесно може да приготвите за вас и вашето семейство. Да имате по-голям избор от рецепти за всеки период на годината никога не е излишно, така че пригответе лист и химикалка или подходящо дигитално средство, на което да си запишете всички необходими продукти, защото тази толкова вкусна и питателна супа от моркови наистина си заслужава.

Рецептата за нея видяхме в сайта на Lidl, където  ще откриете още безброй  подходящи предложения. Има за всекиго по нещо. И преди да пристъпим към приготвяне, само ще напомним, че и през този сезон клиентите на веригата могат да намерят там свежи и качествени продукти на достъпни цени. За всички, които вече са на коледна вълна споделяме, че може да подгрявате с празничните серии  Favorina и Deluxe, които вече са по рафтовете в магазините на Lidl.

A ето и кои са необходимите продукти за приготвянето на бърза супа от моркови и джинджифил с чипс от пармезан:

  • моркови 750 г
  • една глава лук
  • една скилидка чесън
  • 20 г джинджифил
  • 500 мл зеленчуков бульон
  • две супени лъжици маслиново масло
  • готварска сметана 150 мл
  • пармезан 200 г
  • кориандър
  • сусам
  • сол и черен пипер

 Първата стъпка, с която трябва да започнете, е измиването и обелването на морковите. Нарежете ги на ситно.  В голяма, подходяща тенджера загрейте маслиновото масло и започнете с нарязването на останалите зеленчуци - лук, чесън и джинджифил. Когато всички продукти са ситно нарязани, ги поставяте в тенджерата с вече загрятото маслиново масло  и ги задушавате за около 5 минути.

Следващата стъпка е добавянето на зеленчуковия бульон към вече задушените зеленчуци. Ще започнете да усещате неустоимия аромат на ястието и това е моментът, в който да оставите супата да заври. Препоръчително е да намалите котлона на по-ниска степен и да оставите сместа да къкри така около 20 минути, докато морковите омекнат хубаво.

Вече можете да започнете с приготвянето на вкусния и хрупкав пармезанов чипс. За да не правите компромис с качеството на ястието, можете да заложите на Пармиджано Реджано от Deluxe -  страхотен и ароматен пармезан на люспи, зрял цели 22 месеца. А подготовката за приготвянето на сиренния  чипс започва със загряването на фурната на 200° C и поставянето на хартия за печене в подходяща тава. След това нареждате люспичките пармезан върху хартията и поставяте тавата във фурната за 5 – 7 минути, докато пармезанът се разтопи и стане златистокафяв. Когато пармезановият чипс е готов, трябва да го оставите да се охлади за няколко минути, докато се получи истински хрупкав.

Последният етап от приготвянето на тази рецепта включва пасирането на вече омекналите зеленчуци в тенджерата. За да стане гладка и кремообразна супата от моркови и джинджифил, трябва да добавите сметаната, като може да поръсите и няколко щипки сол и черен пипер-  точно толкова, колкото на вас ще ви е най-вкусно.

Към финалната презентация на трапезата и във вече пълните със супа купички може да добавите кориандър и сусам по желание, като не трябва да забравяте да поставите пармезановия чипс в подходящ съд или върху дървена подложка.

Още много неустоими рецепти за предстоящите дни преди Рождество Христово, както и за самия празник, ще откриете на специалната секция в сайта на Lidl, както и в мобилното

приложение за отстъпки Lidl Plus. Не забравяйте да проверявате и за най-актуалните оферти в седмичната брошура на веригата, където всяка седмица ви очакват разнообразни предложения от празничните серии Favorina и Deluxe, както и качествени продукти с различни намаления. 

  • Ключови думи:
X