Напишете дума/думи за търсене

Д-р Мария Иванова съветва как да бъдем здрави цяла зима

С настъпването на студените месеци се увеличава рискът от простуди и грип, което е предизвикателство за поддържането на оптимално здраве. Сред различните методи за предпазване приемът на пробиотици се е наложил през последните години като успешен, тъй като те имат потенциала да подобрят имунната система и да предпазят от респираторни инфекции. Ще разгледаме причините за увеличената уязвимост на хората през зимата, давайки различни стратегии за подсилване на имунната система и показвайки как пробиотиците могат да изиграят решаваща роля в поддържане на добро здраве през цялата година.

Лесни мерки срещу простудни заболявания: пробиотиците като полезно и достъпно решение

Добре известно е, че пробиотиците (полезните чревни бактерии) подпомагат храносмилателната система и че са ключов фактор за поддържане на здравето на имунната система. Техните полезни свийства не свършват до тук:

  • Превенция срещу патогени: Пробиотиците потискат развитието на вредни патогени в червата.
  • Усвояване на хранителни вещества: Те подпомагат преработването на храната в червата и ефективното усвояване на хранителните вещества.
  • Поддържане на чревното pH: Помагат за поддържането на балансирана чревна среда.
  • Намаляване на респираторните инфекции: Изследванията показват, че редовният прием на пробиотици е свързан с по-малко инфекции на горните дихателни пътища.
  • Участват в производството на някои витамини – Фолиева киселина (вит.B9), витамин К, биотин (вит. B7), рибофлавин (вит. B2).

Пробиотиците усилват имунния отговор на организма, като повишават действието на белите кръвни клетки и NK-клетките, които са от важно значение за защитата от инфекции. Тяхната редовна употреба е свързана със значителното намаляване на простудните заболявания и с по-леко боледуване от грип. От своя страна, защитата срещу респираторните инфекции води до избягване нуждата от употреба на антибиотици, което е от решаващо значение в ерата на нарастващата антибиотична резистентност.

Пробиотиците укрепват чревната стена и по този начин спомагат за създаването на здрава и устойва на вируси и бактерии бариера, която не позволява на вредните микроорганизми да навлязат в кръвообращението. Ето защо включването на пробиотици в диетата ви, като кефир или кисело зеле, или използването на специализирани продукти като B-protekt , може да бъде полезно за вашето здраве. B-protekt е високоефективен синбиотик за здрава чревна флора. Той представлява уникална комбинация от пробиотици - полезни за чревните бактерии, и пребиотици - фибри, които подпомагат растежа на тези бактерии. Съдържа пет различни щама бактерии – Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium longum и Streptococcus thermophilus, които не само подпомагат храносмилането, но и укрепват имунната система..

Включвайки пробиотици в ежедневието си, може значително да подсилите имунната си система, намалявайки вероятността от настинки и други заболявания не само през зимата, но и през цялата година. 

За повече информация: www.wedo-care.com

За бърза поръчка: 0800 1 3456

Д-р Мария Иванова завършва медицина в МУ – София. Вярва, че въпреки забързаното ежедневие, човек може да води здравословен начин на живот.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X