Напишете дума/думи за търсене

Арън Тейлър-Джонсън - много по-младият мъж на жена си

Ако гледате достатъчно филми, тогава ще разпознаете Оскар Айзък, Тимоти Шаламе, Джейк Гиленхал и Хенри Кавил без никакво колебание.

Техните филмови хонорари отдавна ги изхранват и вероятно ще продължат да го правят, но те са част от Холивуд – място, където винаги има голямо търсене на свежа кръв.

Киносветът в момента е на лов за ребрандиран Джеймс Бонд. Комикс вселената на Marvel превключва скоростите от фаза четири към фаза пет. Търси се кой да изпълни всички тези ключови франчайз роли.
Някои актьори се стремят да бъдат любимци на критиката, други да печелят награди, а трети дори се впускат безстрашно в мюзикъли, фукайки се с вокалните си способности. Но почти всички до един притежават невероятна костна структура и изглеждат така, сякаш са спечелили шестица от генетичната лотария.
Но има ли всеки от тях наистина шанса да стане слеващият идол на филмовата Света гора?

Тейлър-Джонсън,

Арън Тейлър-Джонсън

„Мартини. Разклатено, не разбъркано."
Едва ли има някой, който обича филмите за най-известния шпионин 007 и да не знае, че това е една от известните му фрази.
Напоследък се понесоха слухове, че 33-годишният британския актьор Арън Тейлър-Джонсън е получил предложение за ролята на следващия Джеймс Бонд. Ако мълвата се превърне в официално потвърдена новина, той ще се нареди до предишните сурогати на прочутия таен агент – Даниел Крейг, Пиърс Броснан, Тимъти Далтън, Роджър Мур и Шон Конъри.

Има любовни истории,
има и големи любовни истории
Може да си мислите, че Тейлър-Джонсън е обикновено име, но истината е, че то съдържа в себе си две половини на едно цяло.
Арън се запознава със съпругата си Сам Тейлър-Джонсън, когато той е на 19, а тя е на 42 г. Срещат се на снимачната площадка на Nowhere Boy – биографичен филм за Джон Ленън, разглеждащ квази-сексуалната връзка на музиканта с отсъстващата му майка. Сам е режисьор на лентата и избира за главната роля именно симпатичния младеж, който много прилича на младата версия на легендарния бийтълс. Арън приема ролята, но дори не подозира, че с това приема да пусне в живота си и голямата любов.

Сам споделя, че се е влюбила в своята звезда почти веднага, но те не стават двойка преди края на снимките.
„Веднага след като приключихме снимките, той ми каза, че ще се ожени за мен, че иска деца и че мечтае за семейство. Никога не бяхме ходили на среща, нито дори се бяхме целували", казва съпругата на Арън, който предлага брак „точно една година с точност до минутата", след като се запознават.
Те се женят през 2012 г. и той прибавя фамилията на съпругата си с тире към своята.

„Не съм от този тип мъже, които трябва да оставят своя отпечатък върху всичко. Това са такива тъпаци. Не ми се струваше правилно жената да приема името на мъжа. Искахме да дадем единство на нашето семейство. Исках да прегърна името. Предпочитам да слагам нейното име на всичко, отколкото моето."

Когато за първи път вижда новото си име в професионален контекст, то е в надписите за „Анна Каренина" на билбордове с височина 9 метра.
„Беше толкова важно за мен. Всъщност го исках още и с „Диваци" на Оливър Стоун, но ми казаха, че плакатите вече са напечатани и че „са наели Арън Джонсън". Когато обаче същото нещо беше напът почти да се случи и при „Анна Каренина", казах, че искам името ми да се промени. Че това е важно. Когато го видях върху плаката, се почувствах красиво, почувствах го правилно."

Година след сватбата Сам и Арън стават родители на дъщеричката си Уайлд, две години по-късно – на още едно прелестно момиче – Роми. Освен това Джонсън се опитва да замени бащината фигура и в живота на двете дъщери на Сам Тейлър-Ууд от първия й брак. Трудно е за вярване, но когато той е на ненавършени 23, вече е татко на 4 деца.

Жена с минало

Сам има, меко казано, предизвикателна съдба. Освен че обича да свещенодейства зад камера, тя е и запален художник. 11 години е омъжена за артдилъра Джей Джоплинг, който много й помага за нейните фотографски и художествени изложби. Ражда им се дъщеря и всичко изглежда цветя и рози, докато на 30 години Сам е диагностицирана с рак на дебелото черво. Независимо от диагнозата режисьорката на „50 нюанса сиво" не бърза да се предаде. Започва курс по химиотерапия, съгласява се на операция и вярва, че категорично ще оздравее.

Речено-сторено. Сам се отървава от рака, но само две нищожни години по-късно болестта се завръща, този път атакува гърдата й. Отново следват химиотерапия, престой в болницата...
„В началото ме изпълваше благодарност, че преживях всичко това. Белезите по гърдите и корема си възприемах като нещо специално. Белегът на стомаха ми напомня по форма въпросителен знак и аз го намирам за възхитителен. После започнах да уважавам тялото си още повече: в края на краищата то се справи два пъти с рака и даде на света две прекрасни деца", разказва в интервю Сам.

Само че отношенията с мъжа й Джей Джоплинг не издържат многобройните изпитания и той решава да се разведе – факт, който тя преживява много болезнено.
Но любовта отново я намира чрез 23 години по-младия от нея Арън. Въпреки това разликата във възрастта е само нищо незначещо за тях число.

„Това, което трябва да осъзнаете, е, че това, което повечето хора правеха на двадесет години, аз правех, когато бях на 13", казва актьорът от „Шут в гъза" пред британското издание на Rolling Stone. „Аз съм стара и мъдра душа, а Сам – млада. Ние не виждаме разликата във възрастта, ние се виждаме един друг. Децата и жена ми – това е, за което живея. Моята Сам е толкова умна, фина, интелигентна, творческа и изключителна жена и в нея всичко е толкова невероятно привлекателно, че се налага да се старая да съответствам на това. Но аз винаги съм обичал независимите и умни жени. Фалшивите не ме интересуват! Наистина нямам какво да крия и съм сигурен в това, което имаме", категоричен е Тейлър-Джонсън.

Той преди нея

Като млад актьор Арън израства, пътувайки по света. Той прекарва шест месеца, живеейки с майка си в квартала на червените фенери в Амстердам за първия си игрален филм „Том и Томас", в който играе еднояйчни близнаци. Доста голямо предизвикателство за десетгодишно дете.

На 15 години той посещава кастинг-режисьори в Ел Ей, където усъвършенства техниката си на прослушване.
„Влизах в стаята при тях и те казваха: „О, ти не си американец". Така че поработих доста здраво върху акцента си. Но те вече бяха запечатали в съзнанието си, че не съм от онази страна на континента, и предпочитаха да изберат някой местен. Тогава започнах да се преструвам, че съм американец. Изигравах сцената, която искаха, а когато ме питаха откъде съм, им казвах със силен лондонски акцент: „От Англия", само за да им го начукам. Ироничното е, че винаги ми се обаждаха за повторно прослушване."

По този начин Арън получава главната роля в „Шут в гъза" на Матю Вон, който разказва за жалките опити на ученик, който е вманиачен по комиксите, да стане супергерой. „Отидох на прослушването, изглеждайки като маниак. Косата ми беше наистина луда, къдрава и шантава. След това се срещнах с Матю. Когато най-накрая признах, че съм англичанин, той отсече: „Не, акцентът ти не е толкова добър". Тогава му казах: „Пич. Аз съм от Хай Уикъмб".

Ясно, точно и категорично – досущ като Бонд, Джеймс Бонд.


Снимка: Columbia Pictures, 87North Productions

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X