Напишете дума/думи за търсене

„Вкусът на модата“ превзема InterContinental Sofia

Събитието отбелязва Седмицата на италианската кухня с авторско меню на шеф Лука Малакрида, вдъхновено от иконите на световния дизайн Gucci и Prada.

На 26 ноември кулинарната карта на столицата ще води към едно-единствено място – InterContinental Sofia. Поводът е Седмицата на италианската кухня по света, а събитието - „Вкусът на модата“, което обединява история, култура и гастрономия в преживяване от най-висок клас.

Вечерта започва в 18:00 ч. с вдъхновяваща среща с проф. Мария Джузепина Муцарели от Университета в Болоня, посветена на етиката, естетиката и невидимите връзки, които формират италианската мода през годините.

Кулминацията настъпва в 19:30 ч., когато кухнята поема Лука Малакрида – римлянин с вкус към прецизността – който представя меню, преплитащо философията на световни модни къщи като Prada, Gucci и Hermès със съставки, техники и текстури, подбрани като детайли от висшата мода.

Прецизността започва още с първото ястие: сардина в двойна текстура – едновременно хрупкава и внимателно запечена на грил, сервирана върху препечен хляб и завършена с домати конфи, маслини тагиашки и пикантна майонеза с лайм. Следва ръчно приготвени тортели с тиква, обвити в кадифен сос Азиаго и акцентирани от хрупкави аспержи. Основното разгръща елегантност в чист вид – морски лаврак върху деликатно картофено пюре, допълнен от грах в масло и ефирен лимонов сос фюме. Финалът е истински десертен силует: богата шоколадова торта със сладолед от лешник и бананов сос.

За пълна хармония на вкусовете всяко ястие е съчетано с подбрани италиански вина от портфолиото на BNK Wines – щрих, който придава завършеност на една вечер, доказваща, че италианската кухня остава изкуство, неподвластно на времето единствено в InterContinental Sofia.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X