Напишете дума/думи за търсене

Дрънкулки за любов

Едва ли има жена, която не носи бижута, или поне такава, която да не иска да носи. Та те са толкова красиви. Карат ни да се усмихваме, мотивират самочувствието и ни правят различни и неустоими. С тях времето е по-слънчево, а стъпалата ти грациозно стъпват 20 сантиметра над земята. Търсим ги като приятел, за кураж и тайничко вярваме на обещанията им. Носим ги от любов и за любов. Често им даваме думата да говорят вместо нас за същността и за характера ни. И никога броят им не е достатъчен.

Да благодарим на съдбата, че ги има. И на половинките си, че почти никога не знаят с какво да ни зарадват за Св. Валентин и често се обръщат за помощ към бижутера. Понякога ги наричаме напълно незаслужено дрънкулки, а често влагаме смисъл и надежди във формата и в символите им.

Сърце

Всеки разпознава в сърцето символа на любовта. Дами, внимавайте с този подарък. Когато го подарявате и когато го получавате. Не стига, че в живота границата между приятелството и любовта е по-тънка от конец, ами и в бижутата. Понякога едно сърце не е достатъчно, за да е ясно дали е комплимент за близко приятелство, или е изблик на интимно чувство. Получите ли две сърца в комплект или пък Купидон ги е скрепил със стрела, не се чудете, посланието е повече от ясно – любовта е във въздуха.

Бухал

Символ на истината, търпението и мъдростта. В по-далечното минало са приемали бухала като пазител срещу нещастието. Няма как да сбъркате с него, подходящ е както за дамите, така и за представителите на силния пол. Пък е и доста актуален.

Калинка

За късмет. Почти всички култури по света я разпознават като знак за сполука. Поверието гласи обаче, че ако видите калинка, може да се надявате на щастлива любов и успех във финансите. Ако, разбира се, не ви се чака чак до пролетта, за да я видите на живо, може и да похитрувате пред съдбата и да хвърлите едно око на калинка за подарък.

Заек

Не, това не е онзи клепоух страхливко от приказките. Той е хитър победител с буен сексуален нрав. Заекът е символ на плодовитостта, похотта и изобилието. Подходящ подарък е за любим мъж – за повече самочувствие в леглото.

Жаба

Също е символ на плодовитостта, но в женски образ. Събира влюбените и е за дами с подчертана душевна красота и сила. Покровителка е на водата и медицината.

Какъвто и подарък да изберете за празника обаче, най важното е да го поднесем с любов и с добро. За да носи добро.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X