Напишете дума/думи за търсене

Зимните аксесоари, без които не можем

Топлите шал, шапка и ръкавици са незаменими аксесоари за студените месеци. Освен че топлят, те са и детайлите, с които най-лесно се постига стилно излъчване. Затова предколедно ще ви запознаем с най-актуалните посоки в зимните аксесоари.

Шапки

Модните шапки през този сезон са истинско предизвикателство за въображението. Разбира се, актуални са и класическите модели, но като цяло дизайнерите предлагат доста екстравагантни екземпляри. Плетените шапки са най-практичният аксесоар, който отива на всички без изключения – нужно е само да се подбере правилната форма. Те стоят чудесно както с яке, така и с по-елегантно палто. Почитателите на спортния стил ще харесат моделите, плътно прилепващите към главата. Те обаче се съчетават идеално и с по-женствени дрехи, и със стила милитари. Някои дизайнери предлагат плетени шапки, украсени с кристали, като по този начин им придават ярка индивидуалност.

Актуални през този сезон ще бъдат и обемните плетени шапки в стил гръндж, които се носят завити по ръба. Феновете на френския шик ще бъдат очаровани от класическите барети, предлагани в плетен ажурен вариант. Обърнете внимание и на баретите с козирка, помпон или пък от жакард. Правилото е колкото по-екстравагантен модел, толкова по-добре.

Кожени шапки

Кожата с косъм (естествена или изкуствена) е официално призната за хита на зимния сезон. Тя не само топли, но и придава разкошен и елегантен вид. Ушанките в стил руска зима са най-дългоочакваният тренд за тези, които мразят студа. Те са с дълъг косъм и се комбинират с ярки спортни якета. Някои дизайнери предлагат и ушанки от гладка кожа, съчетана с велур, които изглеждат по-елегантно от пухкавите си събратя. Ако имате нужда от по-необичаен модел, може да се спрете на шарена шапка тип каска в ярък нюанс – със сигурност ще привлечете вниманието и се защитите чудесно от вятъра и снега.

На мода са и обемните кожени шапки с асиметрични детайли – например дълги животински опашки, които може да преметнете през рамо.

Шалове

Изключително женствена тенденция са дългокосместите шалове. Някои от тях са от естествена кожа, боядисана в различни цветове – перленобяло, сиво, леопардово.

Пухкавите шалове може да са миниатюрни или точно обратното – обемни и дълги. Те са идеално допълнение към палто в стил 50-те години. Стоят страхотно и със секси вечерен тоалет. Особено елегантно изглеждат пухкавите шалове тип боа, с които може спокойно да облечете и по-тънка блуза. Някои дизайнери предлагат и шалове от цели кожи, женствено преметнати през едното рамо. Другият вариант е плътно да омотаете такъв шал около шията.

За любителите на животните са шаловете от изкуствена кожа или уютните плетени модели. На мода са трикотажните многослойни шалове, чиито краища висят свободно и дори се влачат по пода.

Шал-яката не губи модни позиции през последните няколко хладни сезона. Тази година тя е декорирана с ресни, апликации и други детайли.

Ако ви харесва класическият стил, ще ви допаднат женствените тънки вълнени шалове в ярки цветове. Дизайнерите съветват да ги вържете около шията на елегантен възел или да ги скриете зад реверите на зимното палто.

Ръкавици

Новият сезон предлага истинско изобилие от ръкавици и дори от маншони, с които да сгреете ръцете си. Любителките на шика ще харесат моделите, стигащи до лактите, изработени от мека кожа и изящен велур. Носят се с палто или сако с къси или тричетвърти широки ръкави.

Популярни са и ръкавиците, които съчетават няколко материи – кожа и кадифе, трикотаж и велур, кожа с къс и с дълъг косъм. Уютните обемни ръкавици също са на мода – някои дизайнери дори предлагат модели с косъм, които напомнят на боксови ръкавици. В тях ръцете ви няма да усетят студ дори и в най-лютия мраз. За вечерен тоалет са най-подходящи класическите плътно прилепнали кожени ръкавици от гладка кожа. Те са отлично допълнение към елегантна рокля и кожена яка с дълъг косъм.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X