Напишете дума/думи за търсене

И слабеенето си има етикет

Разговорите за отслабване обикновено започват с обсъждане на диети и системи за хранене. Интересува ни как да свалим килограми, без да ги наваксаме след това. И рядко обръщаме внимание на етикета за отслабващи. Наскоро екип от експерти състави негласни правила и норми, специално за хората, които се придържат към определен хранителен режим. Тези разновидности на диетичния етикет ще ви помогнат да останете в „правия път” и само да отчитате разликата надолу в кантара.

Корпоративен
Всеки път, когато ви хрумне да споделите с колегите „новата супер ефектива диета”, изгонете тази мисъл – никой не се интересува от чуждия режим на хранене. Няма нужда да ги убеждавате колко е вредно яденето късно вечер – те със сигурност са го чували. Въздържайте се и да ги занимавате с ежедневен отчет на изгубените грамове и сантиметри, да им показвате таблици и да обсъждате с тях обеда си продукт по продукт. Освен че ще станете досадни, възможно е и да предизвикате завист.

Семеен

Вашето желание да отслабнете не бива да се отразява на живота на най-близките ви хора. Не е нужно детето ви да се храни само с броколи, понеже мама не може да влезе в любимите си дънки. Освен това, партньорът ви има право да си хапва каквото му е на сърцето, ако самият той не възнамерява да отслабва. Когато посрещате гости, не им поднасяйте само плодове, зеленчуци на пара и варено пуешко – дори и с най-добри намерения. Твърде възможно е те да не оценят ентусиазма ви и да се обидят, че им налагате собствения си режим. Вместо това, помислете за нискокалорични и вкусни ястия, които да приготвите специално за гостите.

Романтичен

Когато планирате романтична среща с нов ухажор, отчетете предварително какво ще да ядете и пиете (имайте предвид, че в алкохола и газираните напитки има доста калории). Ако може да си позволите само чаша зелен чай без захар, по-добре не отивайте на ресторант. Макар че много мъже харесват слаби жени, те няма да се почувстват добре, ако им се наложи да се хранят без компания, под погледа ви, отчетливо отброяват количеството на мазнините, въглехидратите и протеините в чуждата чиния.

Приятелски

Що се отнася до приятелските сбирки, те със сигурност не са най-доброто място за спазване на диети. Освен това, ако сте на гости, е много вероятно да обидите домакините, ако откажете да хапнете от повечето ястия. Не е добре да подемате в приятелска компания „диетичната” тема. Не напомняйте на сътрапезниците си колко калории има в парче торта и защо пържените крилца са вредни за холестерола и талията – няма нужда да погубвате апетита на околните.

Помнете, че диетата е ваш личен избор и отговорността за спазването й лежи само на вашите рамене – не я прехвърляйте върху съпруга, приятелите и колегите си. Постарайте се да се отнасяте философски към ограниченията – така ще бъдете още по-горди с резултатите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X