Напишете дума/думи за търсене

Любовта към живота минава през...

Дори и да имаме още следи от слънцето върху кожата си, няма как да изкриволичим от факта, че есента отдавна избута лъчите му в другата половина на света. Времето стана по-твърдо, а барманите в кафенетата вече не забъркват коктейли с джин и текила, а виртуозничат с пяната на латето и капучиното.

Есента все още не е изместила барбекютата от поляните, но все още с изключителна успеваемост може да посрещаме гости в хола си, където да вдигаме горди наздравици с гъделичкани от миризма на скара небца. Или пък да хукнем с най-близките си приятели до крайградската вила, предлагаща топлината на камина и на отдавна избелели родопски одеяла.
А за тези, които нямат малка спретната къщурка в гората, диванът в собствения ви дом е чудесен мегдан за топъл шоколад, прегърнати тела и романтични комедии с Хю Грант и Джулия Робъртс.

Независимо къде сте сутрините ви може да бъдат подвластни на пухкави катми, ухаещи на прясно избито масло, и полети безбожно щедро със сладко от горски плодове. А на чая компания му прави топлият хляб, намазан дебело с все още миришеща на дърва домашна лютеница.
Греяната ракийка, която така изначално се допълва с царската туршия и саламурените краставички, ще дирижира обедния аперитив, докато стане време за пълнените сушени чушки с боб.
За махмурлука, причинен от домошарския ни „алкохолизъм”, винаги медицински може да поканим пилешката супа или телешкото варено, омайващо ни със свежата миризма на целина.
А следобед, когато нещата утихнат, бяло сладко, поръсено с орехи и чаша вода, ще влее в нас живителни сили. Мощни и безкомпромисни, за да седнем с отворени сетива на трапезата, където тежко вино ще ни приканва да опитаме от димящия гювеч.
А когато дойде време за десерт, да се пресегнем към благоуханните печени ябълки, печената тиква с мед или към курабийките с леблебия, завещани ни от баба.
А на когото не му се нрави завършек на вечерта без повече градуси в напитката, конякът винаги е на мода, стане ли дума за уют.

Защото понякога любовта към живота минава през уюта на храната и през силата на напитките.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X