Напишете дума/думи за търсене

Хлебен пудинг с колбас

Необходими продукти:

6 филии сух хляб на кубчета

1 връзка зелен лук на ситно

2 скилидки накълцан чесън

1 ч.ч. колбас на ситно

200 г листа от спанак

200 г кашкавал на кубчета

4 яйца

250 мл прясно мляко

сол на вкус

50 г стопено масло

Начин на приготвяне:

1. В тиган задушете за 2-3 минути лука, чесъна и спанака в 1 с.л. масло.

2. В голяма купа смесете хляба, колбаса, кашкавала и задушените зеленчуци. Посолете и разбъркайте.

3. Намажете тавичка с малко масло и изсипете в нея хлебната смес.

4. Разбийте яйцата заедно с млякото. Посолете и залейте пудинга. Най-отгоре полейте с останалото масло.

5. Загрейте фурната на 180?C и изпечете ястието за около 30-35 минути.

Може да замените пресния спанак със замразен. Размразете го и отцедете добре преди да го сложите в ястието.

Източник: списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X