Напишете дума/думи за търсене

Есенни грижи за кожата

Началото на есента е знак, че е дошло време за ударна доза хидратация и подхранване на кожата. В зависимост от времето, средствата и предпочитанията си, може да изберете професионален или домашен подход за справяне с летните поражения на епидермиса.

Ако решите да се доверите на процедурите, предлагани в козметичните салони, имайте предвид че най-добрите варианти са пилинг с плодови киселини (помага за отстраняване на мъртвите кожни клетки), използване на серуми, маски и кремове, които интензивно ще подхранят дермата и ще активират регенерацията. Ако кожата на лицето ви е много суха, специалистите може да ви предложат нанасяне на препарат с високо съдържание на хиалуронова киселина и антиоксиданти, които проникват в дълбоките слоеве на дермата чрез въздействието на ултразвук или лазер. Това е алтернатива на процедурите с инжекции, която се препоръчва на по-младата кожа.

За „домашно”

Няма нищо по-лесно и по-приятно от това да поглезите тялото си вкъщи. Трябва ви само малко свободно време и желание да го посветите на красотата си. Може да си правите маски, вани, масажи – важното е продуктите, които използвате да съдържат една или няколко от следните хидратиращи съставки:

Алое вера – овлажнява и омекотява кожата, ускорява регенерацията, активно се бори с последствията от въздействието на UV лъчите.

Хиалуронова киселина и колаген – образуват защитен „филм”, който поддържа влагата на повърхността на кожата и предотвратява изпаряването й.

Витамин Е – природен антиоксидант. Стимулира регенерацията на клетките, забавя процесите на стареене, защитава кожата от ултравиолетовите лъчи и съхранява влагата.

Пантенол – хидратира активно, предпазва и защитава.

Екстракт от зелен чай – един от най-силните природни антиоксиданти, който притежава противовъзпалително действие, успокоява раздразнената кожа, защитава колагена и еластина от разрушаване.

Масла от арган, жожоба, карите (ший) – имат висока концентрация на ненаситени мастни киселини, предотвратяват сухостта на кожата, спомагат за зарастване на раните, правят дермата здрава и еластична.

Срещу пигментни петна

Появата на пигментни петна след края на лятото може да е предизвикано от ред причини – например, реакция на храната и водата, консумирани по време на ваканцията, хормонална недостатъчност, непосредственото въздействие на UV лъчите, непоносимост към някои компоненти в козметиката, включително и SPF-филтри. Пигментните петна обаче не бива да ви плашат – от тях може да се избавите бързо, след като се определи причината и се назначи правилен курс процедури. Имай предвид, че не бива да им въздействате веднага, а около месец и половина след завръщането ви от отпуска. Някои процедури включват използване на специални инструменти, които вкарват серум в дълбоките слоеве на кожата и изсветляват пигмента. С пигментацията се бори успешно и лазерния метод – пълният курс включва пет процедури. От домашните подходи с доказан резултат е маската с ягоди – 50 мл пюре или сок от ягоди се слага на марля, която се прилага върху участъците с пигментни петна. Престоява 30 мин., след което се отмива със студена вода. Процедурата се повтаря през ден, не повече от 30 пъти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X