Напишете дума/думи за търсене

С красиви устни и през този сезон

Това, че лятото приключи, не означава, че трябва да оставим отпускарската си свежест зад гърба си. Вярно е, че есента и зимата не са най-добрите приятели на устните ни със сухия и студен вятър, който ги брули, но това не означава, че не може да преметнем тези два сезона.

Ексфолирайте ежедневно

Ако искате да имате неустоима уста, то тогава трябва всеки ден да я отървавате от мъртвите клетки. Един от най-лесните и бързи начини за това е на намокрите четка за зъби и да натъркате с нея устните си нежно. Това ще махне ненужната кожа и ще направи устните ви по-здрави и по-плътни. Разбира се, може да си купите и ексфолиант от козметичните магазини.

Дръжте ги хидратирани

Преди да си легнете, не е лошо да нанесете слой балсам за устни. Ако си създадете този навик, то със сигурност устата ви няма да се лющи през есента. Освен това не забравяйте да пиете поне литър и половина вода на ден, ако искате не само устните ви, но и цялото ви тяло да е достатъчно хидратирано. Това ще предотврати напукването и кървенето на устните.

Не ги облизвайте

На ден ни се случва по няколко пъти да се домогваме до този ужасен навик, но това прави устните ни сухи много по-бързо. Следващия път, когато започнете да облизвате устата си, спрете и нанесете малко балсам или вазелин върху тях.

Намалете цигарите

Ясно е, че цигарите не са добри въобще за здравето ни, но те не са приятел и на устните ни. Пушенето ви сдобива с бръчки около устата и намалява притока на кислород в устните ви.

Нанесете антиейдж крем около тях

С течение на годините нашите устни остаряват, както и кожата около тях. Това може да ги направи непривлекателни, освен това е възможно и червилото върху тях по-лесно да се разтича. Ако нанасяте всеки ден крем против стареене около устните, това със сигурност ще възпре малко хода на времето. Не е нужно да си купувате специален крем и този, който нанасяте около очите, ще свърши работа.

Освен това никога не е късно за едно ново матово розово червило или червило с лек намек на колорита на синята слива, които са едни от писъците за този есенен сезон.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X