Напишете дума/думи за търсене

Вълшебствата на чая от ройбос

Чаят от ройбос е една доста величествена напитка с всичките си разнообразни ползи и сладък вкус. Той е известен още и като червен чай. С подобната си на ванилия миризма е чудесен укротител на желанието ви да похапнете нещо сладичко. Налейте си изстуден ройбос, ако искате да се освежите, или изпийте топла чаша, ако имате нужда от сгряване.

Без кофеин

Една от най-големите здравословни ползи на чая от ройбос е липсата на кофеин. Това ви позволява да пиете от него колкото си поискате, без да предозирате с този алкалоид.

Дарява със спокойна енергия

Ройбосът хем ви енергизира, хем ви успокоява. Има способността да увеличава концентрацията, преборва умората и помага за предотвратяването на желанието за следобедна дрямка. Освен това не се налага да използвате захар, защото този чай е природно сладък.

С високо съдържание на антиоксиданти

Съдържа флавоноиди, които се намират и в суперхраните акай бери, годжи бери и шоколада. Те борят остаряването и пигментацията на кожата. Дори помага за намаляването на бръчките, чисти акнето благодарение на антиоксидантите си свойства. Флавоноидите помагат в превенцията с рака.

Чудесен за мускулната треска

Няма нужда от аспирин, налейте си една чаша чай, ако усетите болки в мускулите след тренировка. Ройбосът съдържа съставки, които намаляват възбудата на мускулите.

Перфектен е за сърцето

Подобрява притока на артериална кръв и премахва вредните съставки, които може да задръстят артериите ви. Освен това подобрява дишането.

Идеален за храносмилането

Досущ като лайката, ройбосът успокоява мускулите на стомашно-чревния тракт, което помага за храносмилането. Чаят от това растение помага срещу запек, газове и не съдържа киселини, които да нараняват стомаха.

Подобрява питателността на доста рецепти

Чаят от ройбос е приложим по всякакви начини. Консумира се студен, топъл, с него може да направите дори смути. Една супена лъжица от него може да добавите в сместа за мъфини и палачинки - добавя богат и плътен вкус, а за допълнение ще ги оцвети приятно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X