Напишете дума/думи за търсене

Лятото иска дълга рокля, парео и широкопола шапка

Юли и август са най-морските месеци, в които дори неизкушените от модата избират бански, връзват парео и стягат плажната чанта. Едно от важните изискваният на модата сега е да се чувствате в еднаква степен комфортно и секси. Дизайнерите съветват да заложите на свежите и ярки цветове, асиметрията, няколкото слоя, естествените материи, а ако сте на романтична вълна, смело се спрете на ретро модел.

Банските костюми

Хитът на сезона са целите бански, както и тези от две части, но в различен цвят. Актуални са горнищата без презрамки, които ще ви осигурят равномерен загар без досадна разлика. Продължават да са популярни целите бански костюми с дълбоко деколте. Модни са наситените цветове, принтовете на цветя, плодове, животни. Класиката винаги е мода, а сега идва във вид на черни, бежови, кафяви и бели бански костюми. Ако харесвате прозрачните материи като дантела или перфорирани тъкани, може да си изберете бански в този стил.

Дълги рокли

Неизменен атрибут на отпускарския гардероб през този сезон са дългите рокли в свежи цветове. Може да са с тънки презрамки, с дълбоко деколте, с цветни принтове или ярък основен цвят. Някои модели са със свободна талия или тънко коланче. Носят се през деня за разходка по плажа или вечер, наметнати с тънък елек. Плажната мода диктува свои правила – колкото по-пъстри и оригинални са щампите, толкова по-добре. Макси роклите се носят с гладиаторски сандали с метални украшения, кокетни джапанки в пастелни тонове, широкополи шапки и шарени плажни чанти. Ако не обичате рокли, заменете ги с широк панталон тип шалвари, съчетан с тесен топ.

Кърпи за глава

Дори и слънцето да не ви пречи, плажните шапки и кърпи за глава са абсолютно задължителни – освен че са красиви, предпазват от прегряване и слънчев удар. Най-добре е да са от естествени материи в светли цветове, подбрани или в тон с банския костюм, или в ярък контраст с него. Широкополите шапки (сламени или памучни, с весели панделки или широки цветни ленти) стоят перфектно както на слаби, така и на по-пищни дами, затова не се страхувайте да заложите на този по-смел аксесоар.

Туники и парео

Наличието на туника или парео в морския куфар е негласен закон от няколко години насам. Това лято тенденцията продължава, а много бански костюми дори се продават в комплект с тях. Не подценявайте практичните функции на пареото – то скрива недостатъците на фигурата и придава повече увереност на плажа. Туниките пък са изключително удобни – през деня се носят на плажа, а вечер може да се съчетаят с тесен панталон или клин. Отново са модерни асиметричните модели. Популярни са черно-белите тонове, графичните и цветни рисунки и дори леопардовите принтове.

Плажни чанти

С цветни щампи, мъниста, контрастни цветове, нетрадиционни форми – плажните чанти са на гребена на модната вълна този сезон. Огромните размери, свежите райета, романтичните точки и веселите цветя са чудесно допълнение към плажния имидж. Все още са актуални чантите с етно мотиви – африкански, индиански, индийски, както и моделите, които се сгъват и от огромна плажна чанта се превръщат в кокетно портмоне, с което да отидеш до бара.

Обувки

Тук на мода е разнообразието – сандали с равни подметки или на високи шарени платформи, джапанки, еспадрили, кецове – всички те развихрят въображението и осигуряват максимален комфорт. Актуални са джапанките и сандалите с метален ефект, тъй като подчертават тена.

Слънчеви очила

Единственото важно условие тук е стъклата да осигуряват надеждна UV защита за очите ви. Иначе може да изберете модел, който закрива половината лице или такъв с весели цветни стъкла, които ще направят светът около вас розов. На мода остават и белите рамки за очила.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X