Напишете дума/думи за търсене

6 съвета за по-хубава дълга коса

Дългите коси са изключително красиви и придават неповторима женственост, но само и единствено, ако не са цъфтящи, изтънели и накъсани. Защото, за да имаме красиви дълги коси, трябва да полагаме специални грижи.

1. Не разресвайте дълго мократа косата

За не се накъсва косата, винаги я изсушавайте преди да я разресвате продължително. Когато става дума за оформяне, често се работи на влажна коса, но, когато правите прословутите разресвания по сто пъти, които се препоръчват за хубава коса, винаги трябва да е на сухо, защото иначе косъмът много по-лесно се къса.

2. Не докосвайте скалпа

Логично условие за хубава коса е здравата основа. А за да може кожата на главата ви да диша, трябва задължително да се разресвате и сутрин и вечер. Специалистите препоръчват да го правите с наведена глава надолу и движението да е от тила към върха на главата и след това от челото към слепоочията. Важно е обаче минимално да докосвате скалпа, за да не се драска и разранява.

3. Серамиди и карите трябва да станат любимите ви думи

Заложете на продукти за коса със серамиди, чиито молекули имат способността да се фиксират върху косъма и да задържат необходимата в него влага. По този начин помагат да запазите здравината и блясъка на косата. Не пренебрегвайте и маските с карите - за предпочитане такива, които са без измиване. Те са изключително подходящи за къдрави или боядисани коси. Благоприятстват за еластичността на косъма и предпазват от накъсване.

4. Всичко е лично

Когато избирате продукт за коса, не се водете единствено от марката, а внимателно разгледайте какво съдържа и заложете на най-подходящия за вас. За сухи и цъфтящи коси изберете продукти, съдържащи лайка, лавандула, роза или карамфил, за лесно накъсващи се коси - продукти с етерични масла като мента, евкалипт, лимон, за стимулиране на растежа – със салвия или лавандула, за придаване на здрав вид - с жен-шен.

5. Подходете етерично

Обърнете се за помощ към етеричните масла. Няколко капки масло от кедър или розмарин върху четката преди всяко разресване, ще придадат приятен блясък на косата ви. Етерично масло от кимион пък е има много силно подхранващо действие. Нанася се в корените десет минути преди къпане. Направете си и регенериращ месец като по два пъти на седмица през този период миете косата си с шампоан, към който сте добавили две капки етерично масло от бял бор и една капка масло от канела. Това ще подобри растежа на косата.

6. А какво ядете?

Всичко което приемаме като храна се отразява на организма ни – но не говорим само за тялото, но и за лицето и косата. Ако имате проблеми с ноктите и косата, това може да е знак, че всъщност се храните непълноценно. За красиви коси трябва да си набавяте достатъчно витамин А, В и Е. Витамин А - от черен дроб, мляко, яйца, чушки, спанак, броколи. Витамин В – от зърнени и морски храни. Витамин Е – бадеми, лешници, зехтин, спанак, домати.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X