Напишете дума/думи за търсене

Грим и лещи? Мисията възможна

Да не се разправяш с очила с диоптри, натоварвайки контактните лещи с нелеката задача за твоя взор, е приказна работа. Но когато нещата опрат до грим и лещи, нещата е възможно леко да се осложнят. Слава Богу, лещите и великолепният макияж са на една четка разстояние.

Скърцащи от чистота
Не е нужно да сме с диплома за ядрен физик, за да знаем, че лещите и мръсните ръце не вървят ръка за ръка. Ако ползвате лосион за омекотяване на кожата или други козметични продукти, нанесете ги след като сте положите братовчедите на очилата върху красивите си ириси. Много е важно четките, с които нанасяте сенките, да са чисти и дезинфектирани, защото в противен случай не е изключено да се сдобиете с неприятна очна инфекция.

По ред на номерата
Повечето гримьори съветват лещите да се слагат преди да започнете да се гримирате. Така се избягва цапането им, както и ненужното размазване на сенките и спиралата. Освен това не забравяйте първо да махнете допълнителния си „чифт очи” и чак тогава да свалите грима.

Заложете на сигурното
Използвайте козметични продукти, които са безопасни за качествата на лещите ви. Това ще ви помогне да избегнете всякакво раздразнение и възпаления. Най-подходящи са хипоалергенните продукти. Има и специални лосиони за премахване на грим за хора с лещи.

Без очна линия
Може и да не ви хареса тази препоръка, но офтамолозите препоръчват да избягвате нанасянето на очна линия, независимо дали е на клепача или в основата на окото. Ако ги послушате, ще си спестите доста неприятности и болка. Този прийом в гримирането блокира слъзните жлези, което пък води до изсушаване на очите, замъглява лещите и не е изключена и появата на кисти в окото.

Бъдете предпазливи с пудрата
Когато искате пудра на лицето си, използвайте метода с премерен натиск, а не смелото й нанасяне. Дръжте очите си затворени, за да не попадне и прашинка от нея в тях. Мазните сенки са за предпочитане. Ако пък сте безкомпромисни привърженици на прахообразния грим, тогава не е лошо да ги смесвате с малко вода. Така ще избегнете напрашаването на лещите.

По-полека със спиралата
Избягвайте спиралите, които се ронят на парцали. Знаете колко е досадно, когато половината ви грим се лющи и остава по бузите ви. Прашинките от спиралата може да увредят целостта на контактните ви лещи. Винаги избирайте разкрасителни продукти, които са специално разработени за лещи. Освен това избягвайте зоната, която е най-близо до основата на миглите.

Сваляйте нежно
Заложете на продукт за сваляне на грима, в който няма парфюм. Най-добри са тези на водна основа. Много от почистващите тампони имат влакна, които могат да се наместят неканено в очите ви. Изберете такива, които не оставят половината си тегло не там, където трябва.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X