Напишете дума/думи за търсене

4 коктейла с диня

1. Алкохолно фрапе от диня

Продукти: 1 кг диня (само меката част), 150 г захар, 300 г изстудена водка

Приготвяне: Захарта се залива с 600 мл вода и се поставя на котлона. Загрява се при непрекъснато бъркане докато захарта се стопи. Дръпва се от огъня и се оставя да изстине. Динята се нарязва на кубчета, почиства се от семките и се разбива с блендер до еднородност. Оставя се в хладилника за 1-2 часа. Готовото фрапе се разбърква и се разлива в чашите. Във всяка чаша внимателно се сепва по 50 мл водка. Сервира се веднага!

2. "Чаша диня"

Продукти: малка диня - около 1,5 кг, 300 г замразени плодове по избор, 200 г замразени малини, 1-2 ч. ч. газирана вода, 4-5 суп. лъж. сироп, свежи пладаве за украса

Приготвяне: Динята се почиства от семките. Водата се изстудява. Всички продукти се поставят в блендер и се разбиват до еднородност. Сервира се в охладени чаши като украсите с пресните плодове, нанизани на клечки.

3. Ментов коктейл с диня

Продукти (за 1 чаша): 150 мл динен сок, 4-5 листа мента, 1 ч. лъж. захар, 1 ч. лъж. лимонов сок

Приготвяне: Как да приготвим сок от диня: Сърцевината на динята се изважда и се нарязва на произволни парчета. Почиства се от семките и се прекарва през ситно сито. Полученият сок се разлива в охладени чаши.

На дъното на чашата се поставят 4-5 листчета мента.

Отгоре се изсипва захарта и с дръжката на ножа се прави "кладенче" в нея. Внимателно се добавят лимоновият и диненият сок.

4. Коктейл от диня и банан

Продукти: 400 мл сок от диня, 4 банана, сок от 4 лимона, 120 мл водка, 100 г захар

Приготвяне: Разбъркайте захарта със 150 мл вода и поставете на котлона. Без да разбъркате, оставете сиропа да кипне и варете на слаб огън още 5 минути. Изстудете до стайна температура. Бананите се почистват и нарязват.

Разбийте в блендера, като добавите динения и лимоновия сок, водката и захарния сироп. Когато сместа стане еднородна, се разлива в изстудени чаши. Добавя се лед. 

за още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X